|
250 g
|
89 Kč
skladem
|
89 Kč
|
|
|
700 g
|
199 Kč
skladem
|
199 Kč
|
|
Jedná se o Low Carb sladidlo nové generace vyrobené unikátní patentovanou metodou z kořene čekanky. Vyniká mimořádně vysokým obsahem prospěšné vlákniny a glykemickým indexem menším než 5.
Čekankové slazení obsahuje jen 5% sacharidů, což je 10-15x méně než obsahuje agávový sirup a javorový sirup.
A je tady ještě jedna zcela unikátní vlastnost. Slazení je schopno částečně nahradit i pokrmový tuk!
Obsahuje až o 95 % méně cukru a 45 % méně kalorií ve srovnání s jinými přírodními sladidly (med, javorový sirup, agávový sirup,…), proto je velmi vhodné pro použití při redukční dietě. Pokrmy připravené s použitím čekankového slazení vykazují výrazně nižší energetickou hodnotu v porovnání s pootravinami obsahujícími cukr.
Sladivost produktu je 40 % sladivosti medu, při náhradě tuku v potravinách nahrazuje 1g sirupu zhruba 4 g tuku.
Jediným rozdílem oproti Čekankovému Originálu je, že neobsahuje ani stopu sukralózy. Má tedy pocitově o něco nižší sladivost než Originál, ale stále je Čekankové slazení pro děti dostatečně sladké. Cílem je nezvykat děti příliš na cukr a sladkosti.
Použití: Čekankové slazení s příchutí medu 4Slim lze použít nejen ke slazení teplých a studených nápojů, dezertů, sušenek, piškotů, zmrzlin, palačinek a jogurtů. Může být použito i do teplé kuchyně pro pečení všech typů sladkého pečiva a bábovek.
Dávkování: je při slazení stejné jako u medu, při náhradě tuku v potravinách nahrazuje 1g sirupu zhruba 4 g tuku. Doporučené dávkování 10-20g denně. Při nadměrném užití se mohou vyskytnout mírně nadýmavé účinky.
Balení: 250 g / 700 g
Minimální trvanlivost: Viz. obal
Upozornění: Skladujte v suchu při teplotě do 20 stupňů.
Upozornění pro alergiky: Alergeny ve složení produktu tučně zvýrazněný.
Nutriční hodnoty:
|
na 100 g
|
Energetická hodnota
|
650 kJ/161 kcal
|
Tuky
|
0 g
|
- z toho nasycené mastné kyseliny
|
0 g
|
Sacharidy
|
4,7 g
|
- z toho cukry
|
4,7 g
|
Vláknina
|
71,3 g
|
Bílkoviny
|
0 g
|
Sůl
|
0 g
|
Složení: extrakt z kořene čekanky (min. 99,95%), karamel 0,05%.