Beef jerky - Vysoušení je prastará technologie uchování masa, ovoce a dalších potravin, v dlouhodobě trvanlivém stavu. Tuto metodu v historii nejvíce využívali indiáni, kteří sušili maso na kamenech na slunci bez jakýchkoliv dalších úprav. Je vědecky dokázáno, že vysoušením při dodržení konstantní teploty a správného technologického postupu vyloučíme ze suroviny všechny nežádoucí bakterie a zárodky, spolu se šťávami a tukem. Zůstane nám zhruba ¼ původní hmotnosti takto upraveného výrobku, který může být i ochucen přírodním kořením. Maso si po vysušení zachovává svou energetickou hodnotu při minimální hmotnosti.
Metody moderního sušení masa nelze přesně popsat, protože jde o víceméně tajné receptury, které jsou odlišné u každého výrobce. Ve všech případech jde o kombinaci bylin a konzervantů, které masu dodávají specifickou chuť. Naše Jerky jsou ještě před samotným sušením ošetřeny 10 minut v teplotě 73 stupňů C.
Samotná výroba našich Jerek probíhá v Tallinu v Estonsku. Jedním z důvodů tohoto umístění výroby je výrazně jednodušší distribuce produktu po EU vzhledem k přísným podmínkám dovozu masa a masných výrobků ze třetích zemí.