Objevte recepty od výživového specialisty Petra Havlíčka a Terezy na zdravou snídani plnou živin. Začněte svůj den chutnými a vyváženými pokrmy, které vám dodají energii a podpoří zdravý životní styl.
Takto složené snídaně, jak vidíte níže jsou složeny pro ženu, v systému stravování tří jídel denně. Pokud by vám energetická hodnota nevyhovovala a chtěli byste větší snídani, stačí úměrně navýšit všechny suroviny. Ač se to na pohled možná nezdá, všechny snídaně jsou nutričně srovnatelné. Mají kolem 500 - 600 kcal, 50 g sacharidů, 22 - 25 g bílkovin a 25 g tuků. Součástí každé snídaně, kromě palačinek, je ovoce a zelenina.
Podívejte se na celé video, kde Petr Havlíček odpovídá na vaše otázky a mluví o snídaních jako takových.
4 tipy na snídaně:
593 kcal, 25 g bílkovin, 29 g tuků, 59 g sacharidů
Smíchejte mouky, mléko a vajíčka a opečte na zvoleném tuku na pánvi z každé strany do zlatova. Nakonec potřete ovocnou marmeládou nebo džemem.
500 kcal, 26 g bílkovin, 21 g tuků, 51 g sacharidů
Zde asi není třeba postupu. Jídlo je ideální i jako svačina, protože ji hravě složíte do krabičky.
610 kcal, 27 g bílkovin, 27 g tuků, 63 g sacharidů
Do uzavíratelné krabičky dejte mléko, ovesné vločky a polotučný tvaroh. Nechte celou noc v ledničce, ať vločky do sebe natáhnou celou vlhkost. Ráno dozdobte ořechy, jablkem a čokoládou.
560 kcal, 28 g bílkovin, 24 g tuků, 55 g sacharidů
Každý má jistě svůj oblíbený postut na přípravu vajec, někdo je raději tekutá, někdo vysušená. Vajíčka jsou ideální snídaně, která vás zasytí ne velkou část dne.
Napsala: Tereza Fuková
Mohlo by vás zajímat:
Občas se může zdát, že zdravá strava vyjde na mnoho peněz. Není tomu tak. Pokud budete svou lednici doplňovat chytře, v supermarketech nakupovat sezónně a vařit si doma, vyjde vám zdravé a vyvážené jídlo mnohem lépe než fast food. Jak na to? Máme pro vás několik konkrétních tipů.
Zamysleli jste se někdy, proč je pro nás voda tolik důležitá a jak je možné, že je to klíč k vyřešení tolika problémů? V tomto článku rozebereme závažnost pitného režimu dopodrobna.
0:00 Úvod a shrnutí
3:29 Skořicové palačinky s džemem.
5:00 Proč je důležité snídat? Snídáme za spěchu.
7:00 Přes týden se odbývám a pak se přejídám.
13:06 Kvas vs. droždí
14:14 Enzymatické rozložení lepku, jak se to děje?
14:57 Celozrnné vs. bílé pečivo. Jak ho vybrat? Bílé pečivo v období sportovního výkonu.
18:11 Lze nahradit snídani gainerem?
21:34 Ovoce a zelenina do každé snídaně? Ovoce kvasí v žaludku?
24:05 Přebytek bílkovin se mění v cukr?
26:00 Jak vybrat kvalitní šunku?
30:30 Ovesné vločky. Je třeba namáčet vločky přes noc i když je chci vařit?
35:00 Přirozeně vzniklé trans nenasycené mastné kyseliny nejsou škodlivé.
37:00 Ztužované tuky jsou peklo pro naše zdraví.
39:00 Hodnocení klasické vs. proteinové palačinky