Tepelná úprava bílkovin. Nej protein na pečení? Zničí se protein tepelnou úpravou?
Znehodnotí se bílkoviny tepelnou úpravou jako vařením nebo pečením? Co znamená denaturovaný a nedenaturovaný protein čili bílkovina a co je lepší?
Znehodnotí se bílkoviny tepelnou úpravou jako vařením nebo pečením? Co znamená denaturovaný a nedenaturovaný protein čili bílkovina a co je lepší?
Už i kulturista Kai Greene se zbláznil? Anebo jen vědomě zneužívá nové módní vlny ke své vlastní propagaci? Další skvělý článek z Institutu moderní výživy. Tentokrát rozuzlení, jak to je s krevní plazmou a jejího mléčného zabarvení po konzumaci tuků.
V souvislosti s konzumací bílkovin se často zmiňuje jejich kvalita, aminokyselinové spektrum a dělení na tzv. plnohodnotné a neplnohodnotné..
Imunita neboli obranyschopnost je biologická funkce organismu, která brání tělo před škodlivými vlivy, jako jsou bakterie, viry, mikroorganismy, ale i toxiny a další nežádoucí prvky. A je mnoho způsobů, jak podpořit svou imunitu.
Brambory jsou skvělou přílohou, jsou z nich super bramboráky, ale už jste z nich zkoušeli udělat dezert? Zní to vám divně? Možná do té doby než ho ochutnáte.
K podzimnu neodmyslitelně patří jablka, tak si z nich pojďme vykouzlit výborný koláč, který má navíc sladký a voňavý nádech karamelu.