Jak se mění hmotnost příloh po uvaření?
Víte, že 100 g vařené rýže má jiné nutriční hodnoty než 100 g suché rýže? Podívejme se na to, jak se mění hmotnost nejčastěji používaných příloh během jejich přípravy. Přečtěte si náš článek a dozvíte se víc!
Víte, že 100 g vařené rýže má jiné nutriční hodnoty než 100 g suché rýže? Podívejme se na to, jak se mění hmotnost nejčastěji používaných příloh během jejich přípravy. Přečtěte si náš článek a dozvíte se víc!
Během pracovního týdne máme tendence se odbývat. Zejména u obědů sáhneme po něčem rychlém, dostupném a oběd zhltneme za chůze, v běhu nebo v autě. V dnešním článku si ukážeme několik typů, na co si dát při výběru a přípravy jídla pozor a jak předejít poobědové únavě.
Tvarohové knedlíky jsou oblíbené, nejen protože jsou rychle hotové, ale hlavně jsou mnohem výživnější a bohaté na bílkoviny.
Pokud jste milovníci máku, pak je tento recept na odlehčený koláč právě pro Vás! A protože k máku se skvěle hodí švestky, tak ani v tomto receptu nechybí. K upečení stačí pár surovin. Chutí Vás zcela dostane a to i přesto, že neobsahuje žádný přidaný cukr. Aneb skvělá možnost, jak se naladit na podzimní čas.
Pokud hledáte ideální recept na využití přezrálých banánů, tak je to právě tento. V receptu je použita celozrnná mouka a do těsta není potřeba žádný cukr navíc. Recept je extra jednoduchý a velmi chutný :-)
V dnešní době, kdy se stále více zaměřujeme na prevenci zdravotních problémů a snažíme se žít zdravěji, hraje klíčovou roli ve stravování i správný výběr nutričně bohatých potravin. Jedním z esenciálních prvků je kyselina listová. Za co je zodpovědná, pro koho je vhodná a mnohem více se dozvíte v novém článku!