Jednoduchá rychlá bábovka s netradiční ingrediencí uvnitř. Je jí kozí mléko, obsahuje spoustu vitamínů a minerálních látek. Lze samozřejmě nahradit kravským nebo rostlinným mlékem podle chuti. Krásné zebrové mramorování bábovku posune ještě o level výše.
Nejprve smícháme všechny suché ingredience až na kakao. Poté přidáme mléko, vejce a olej a důkladně promícháme. Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné dáme 20 g holandského kakaa a ještě trošku zředíme mlékem. Zebrového vzhledu jsem docílila postupným střídáním světlého a kakaového těsta, které jsem vrstvila po lžících na dno formy. Pečeme v silikonové formě na bábovku, nebo formu pečlivě vymažeme olejem/máslem a vysypeme moukou. Pečeme na 160 stupňů cca 60 minut. Vyzkoušíme špejlí.
Mohlo by vás zajímat:
Kombinace ananasu, čokolády a smetanového krému je naprosto luxusní, no posuďte sami. Příprava osvěžujícího dezertu je jednoduchá a rychlá a finálním produktem ohromíte každou návštěvu.
Vyzkoušejte chutnou a zdravou alternativu běžného pečiva. Jjednoduchý ovesno-dýňový chlebíček budete mít hotový během pár minut