Máte po ránu chuť na sladkou snídani? Inspirujte se naším fit a jednoduchým receptem, na který Vám stačí pár surovin, příprava zabere jen pár minut a skvěle si pochutnáte. Lívanečky si můžete doplnit čímkoliv, na co máte chuť. My jsme použili tvaroh pro doplnění bílkovin, ovoce, čoko pecičky a čekankový sirup.
Pokud máte intoleranci nebo alergii na lepek nebo Vám lepek nesedí a nedělá Vám dobře po stránce trávení, tak zkuste bezlepkové vločky od Grizly. Chuťově i strukturou jsou nerozeznatelné od klasických vloček. Lepek se odstraňuje lisováním ovesných zrn, ale při zpracování nejsou odstraněny vnější obalové vrstvy (obilky neboli otruby). Právě otruby obsahují důležité živiny, nerozpustnou i rozpustnou vlákninu, dále vitamíny zejména skupiny B a E a minerální látky jako hořčík, draslík, železo a fosfor. Vločky jsou skvělým zdrojem sacharidů, které díky obsahu vlákniny dobře zasytí. Lze je připravovat na mnoho způsobů, například jako snídaňovou kaši, lze je přidat do smoothie, jogurtu nebo z nich připravit s ovocem a ořechy granolu. Využití najdou i ve slané kuchyni, například na zahuštění polévek či omáček.
Mohlo by Vás zajímat:
Kvalitní strava by měla být jednou z nejdůležitějších priorit, ale nemusí to nutně znamenat, že budete v kuchyni trávit dlouhé hodiny. Přesvědčte se sami a vyzkoušejte naše měkké a nadýchané proteinové lívanečky, které jsou hotové během chviličky.
Výživový specialista Petr Havlíček a trenér Jirka Vacek odpovídají na vaše otázky. Vybrali jsme vaše dotazy, které píšete pod YouTube videa.