Pokud tápete, co si uvařit k večeři nebo k obědu a zároveň se Vám nechce stát dlouho u sporáku, pak vyzkoušejte náš jednoduchý recept na výbornou batátovo-dýňovou kaši s praženou cizrnou. Je jen na Vašich chuťových buňkách, co čím si kaši doplníte. My jsme zvolili vejce na způsob volského oka, špenát a oříšky. Díky cizrně a batátům doplníte do jídelníčku řádnou porci vlákniny. Cizrna je zároveň skvělým zdrojem rostlinných bílkovin a opražená Vám bude zaručeně chutnat.
Doporučená denní dávka mandlí je 30 gramů. Tato dávka obsahuje 9 gramů mononenasycených tuků a 3,5 gramů polonenasycených tuků. Dále obsahuje 20 různých druhů flavonoidů, což jsou látky, které pomáhají chránit před rozvojem nemocí srdce a cév. 30 gramů mandlí obsahuje 3,5 g vlákniny a také 75 mg vápníku, 200 mg draslíku a 76 mg hořčíku. Jednoduše řečeno mandle jsou skvělým zdrojem tuků a mnoha dalších tělu prospěšných látek a zároveň skvěle chutnají!
Mohlo by Vás zajímat:
Ať už jste vegan, vegetarián nebo se jen snažíte omezit maso ve svém jídelníčku a zařadit více luštěnin, pak se Vám rozhodně zalíbí náš skvělý recept na krémovou polévku s cizrnou. Ideální večeře, která skvěle zasytí.
Mana je nutričně kompletní jídlo a zároveň moderní alternativa k tradičnímu jídlu a je určená pro nejen pro dospělého člověka, ale i pro děti a dospívající.