Lahodný koláč plný jablíček, provoněný skořicí a zcela bez lepku, takže si na něm mohou pochutnat i všichni celiaci. Pokud jste takový recept hledali, pak už nemusíte. Vyzkoušejte tento jemný koláč vyšperkovaný loupaným konopným semínkem, které je zdrojem důležité vlákniny a minerálních látek.
Ingredience: Na 1 vyšší plech (20 x 30 cm)
- 250 g měkkého tvarohu
- 70 g řepkového oleje
- 80 g třtinového cukru
- 25 g skořicového cukru
- 15 g loupaného konopného semínka
- 170 g bezlepkové mouky
- 3 vejce
- 60 ml vody
- 3 červená jablka
- pečicí papír
Postup:
- Tvaroh prošleháme s olejem a třtinovým cukrem. Pak zašleháme jedno vejce po druhém a vmícháme po troškách vodu.
- V míse promícháme mouku, konopná semínka a skořicový cukr. Pak obě směsi spojíme a krátce prošleháme do hladkého těsta.
- Těsto nalijeme na plech vystlaný pečicím papírem. Navrch dáme oloupaná a na tenké měsíčky pokrájená jablka.
- Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 50 minut. Pak teplotu snížíme na 170 °C a pečeme ještě 15 až 20 minut.
✅ BEZLEPKOVÁ MOUKA
Bezlepková mouka je super volbou pro všechny, co mají intoleranci lepku. Z bezlepkové mouky se dá uvařit či upéct uplně normálně jako z klasické mouky.
Je vhodná k přípravě kynutých, třených i křehkých těst. Na našich stránkách naleznete inspirativní recepty na koláče, buchty, knedlíky, lívance, palačinky, křehká těsta i vánoční cukroví, ale také třeba na pizzu nebo přílohový knedlík.
Sleduj nás i na sociálních sítích: