Můj účet
Přihlášení
Menu

Bezlepkový jablečný koláč z tvarohového těsta

Zdravé Dezerty

Lahodný koláč plný jablíček, provoněný skořicí a zcela bez lepku, takže si na něm mohou pochutnat i všichni celiaci. Pokud jste takový recept hledali, pak už nemusíte. Vyzkoušejte tento jemný koláč vyšperkovaný loupaným konopným semínkem, které je zdrojem důležité vlákniny a minerálních látek.

Ingredience: Na 1 vyšší plech (20 x 30 cm)

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 70 g řepkového oleje
  • 80 g třtinového cukru
  • 25 g skořicového cukru
  • 15 g loupaného konopného semínka
  • 170 g bezlepkové mouky 
  • 3 vejce
  • 60 ml vody
  • 3 červená jablka
  • pečicí papír

 

Postup:

  1. Tvaroh prošleháme s olejem a třtinovým cukrem. Pak zašleháme jedno vejce po druhém a vmícháme po troškách vodu.
  2. V míse promícháme mouku, konopná semínka a skořicový cukr. Pak obě směsi spojíme a krátce prošleháme do hladkého těsta.
  3. Těsto nalijeme na plech vystlaný pečicím papírem. Navrch dáme oloupaná a na tenké měsíčky pokrájená jablka.
  4. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 50 minut. Pak teplotu snížíme na 170 °C a pečeme ještě 15 až 20 minut.

 

✅ BEZLEPKOVÁ MOUKA

Bezlepková mouka je super volbou pro všechny, co mají intoleranci lepku. Z bezlepkové mouky se dá uvařit či upéct uplně normálně jako z klasické mouky.

Je vhodná k přípravě kynutých, třených i křehkých těst. Na našich stránkách naleznete inspirativní recepty na koláče, buchty, knedlíky, lívance, palačinky, křehká těsta i vánoční cukroví, ale také třeba na pizzu nebo přílohový knedlík.

Sleduj nás i na sociálních sítích: