Můj účet
Přihlášení
Menu

Borůvkový piškoťák s tvarohem

Máte rádi piškotové dezerty? Připravte si s námi tento vláčný piškoťák s tvarohem a borůvkami. Tento dezert je vláčný a lehký, díky tvarohu Vás skvěle zasytí a můžete si ho vychutnat bez výčitek, protože na oslazení je použit erythritol.

Ingredience:

Těsto:

+ borůvky, mouka

Krém:

+ bílá čokoláda na posypání

Postup:

  1. V misce si smícháme mouky, erythritol, nastrouhanou citrónovou kůru a kypřící prášek.
  2. Poté přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu zbavenou vody, mléko, žloutky, vanilku a celé promixujeme, aby těsto neobsahovalo hrudky.
  3. V jiné misce si vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu, který poté opatrně vmícháme do vzniklého těsta.
  4. Připravíme si silikonovou formu nebo klasickou formu vystlanou pečícím papírem.
  5. Do formy přelijeme těsto.
  6. Navrch posypeme borůvkami, které jsme obalili v troše mouky.
  7. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů cca 25-35 minut.
  8. V misce si smícháme tvaroh s vanilkou a s oblíbeným sladidlem.
  9. Po upečení necháme vychladnout a poté podélně rozpůlíme na dva pláty.
  10. Na spodní polovinu naneseme krém, přiklopíme druhou polovinou a naneseme zbytek krému.
  11. Vrchní část posypeme nasekanou bílou čokoládou.
  12. Poté dáme piškoťák na 1-2 hodiny odležet do lednice.
  13. Následně nakrájíme a můžeme podávat :)

Grizly Rýžová mouka

Rýže má široké spektrum využití a jedním z nich je právě mouka z rýže. Je přirozeně bezlepková, takže jí mohou využít i osoby s intolerancí lepku. Je lehce stravitelná a má neutrální chuť. Lze jí využít při vaření, pečení, na zahušťování omáček nebo polévek. Při vaření či pečení zvýší objem a pojivost jídel.


Mohlo by Vás zajímat:

JABLEČNÁ Buchta s Tvarohem | Fitness RECEPT

Ať už máte jablka vlastní, nebo vám je daroval soused, který je má plnou zahradu a už neví, co s nimi, vyzkoušejte tento recept, který nevyžaduje žádné zázračné ingredience.

Podcast: Otázky a odpovědi | Je zdravější bezlepková strava? Výhody přerušovaného hladovění. Kouření pro lepší výsledky?

Výživový specialista Petr Havlíček a trenér Jirka Vacek odpovídají na vaše otázky. Vybrali jsme vaše dotazy, které píšete pod YouTube videa.

Sleduj nás: