Můj účet
Přihlášení
Menu

Buchta s ořechovou drobenkou

Zdravé Dezerty

Rychlá buchta ke kávě, navíc s pořádnou dávkou bílkovin. Doplněno o sladká jablka s nakyslou rebarborou. To vše posypané křupavou ořechovou drobenkou.

Suroviny na základ:
Tvarohová náplň:
Ovoce:
Drobenka:
Postup:

1. Smícháme veškeré suroviny na základ kromě bílků. Z bílků vyšleháme sníh a zapracujeme k ostatním již smíchaným surovinám. Přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a připravíme si zbytek.
2. Tvarohovou náplň si připravíme smícháním veškerých surovin a navrstvíme na základ, který je připraven na plechu.
3. Na tvarohovou náplň přidáme ovoce, které si nakrájíme na kostičky a smícháme s vanilkovým cukrem a skořicí.
4. Na závěr jen posyspeme drobenkou. Drobenku vytvoříme jednoduše pouze smícháním uvedených surovin.
5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 35-40 minut. Vyzkoušíme špejlí.

Mohlo by vás zajímat:

Recept na mechový dort. Zelený dort bez umělých barviv.

Dort lesní mech vypadá trochu uměle, ale je to čistě přírodní barva od špenátu. Ten nijak neovlivní chuť korpusu, tudíž si můžete vychytnat tento netradiční dezert.

Proč se (ne)bát laktózy ve výživě

Laktóza je společně s lepkem a palmovým olejem nejdémonizovanější produkt. Říká se, že mléčné produkty zahleňují, odvápňují a způsobují hormonální nerovnováhu. Je tomu opravdu tak? Jaký je vliv mléka na naše zdraví?

Sleduj nás i na sociálních sítích: