Rychlá buchta ke kávě, navíc s pořádnou dávkou bílkovin. Doplněno o sladká jablka s nakyslou rebarborou. To vše posypané křupavou ořechovou drobenkou.
1. Smícháme veškeré suroviny na základ kromě bílků. Z bílků vyšleháme sníh a zapracujeme k ostatním již smíchaným surovinám. Přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a připravíme si zbytek.
2. Tvarohovou náplň si připravíme smícháním veškerých surovin a navrstvíme na základ, který je připraven na plechu.
3. Na tvarohovou náplň přidáme ovoce, které si nakrájíme na kostičky a smícháme s vanilkovým cukrem a skořicí.
4. Na závěr jen posyspeme drobenkou. Drobenku vytvoříme jednoduše pouze smícháním uvedených surovin.
5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 35-40 minut. Vyzkoušíme špejlí.
Mohlo by vás zajímat:
Dort lesní mech vypadá trochu uměle, ale je to čistě přírodní barva od špenátu. Ten nijak neovlivní chuť korpusu, tudíž si můžete vychytnat tento netradiční dezert.
Laktóza je společně s lepkem a palmovým olejem nejdémonizovanější produkt. Říká se, že mléčné produkty zahleňují, odvápňují a způsobují hormonální nerovnováhu. Je tomu opravdu tak? Jaký je vliv mléka na naše zdraví?