Slaný karamel. Co se vám vybaví, když se vysloví tahle příchuť? Nějaký čas trvalo, než si tato příchuť u nás vybudovala své jméno, ale v posledních pár měsících je mega hitem a kde je slaný karamel, to jde na dračku! Zkuste proto i tenhle dortík od Janči.
Smícháme si OatMash (lze nahradit ovesnou moukou, ale bude potřeba více dosladit), o ovesné vločky, kokosovou mouku, vejce a med a vytvoříme tužší hmotu, kterou naneseme na dno dortové formy a lehce do stran. Předpečeme korpus na 180° cca 10 minut a připravíme si krém.
Smícháme tvaroh, jogurt, pudinkový prášek, vejce, bílek a sladidlo a nalijeme na předpečený korpus a pečeme prvních 10 minut na 200°, poté teplotu snížíme na 170° a dopečeme cca 40 minut. Hotový cheesecake poznáme tak, že se rosolovitě třese. A necháme ho v otevřené troubě dojít.
Až cheesecake vychladne, potřeme ho máslíčkem v příchuti Slaný karamel od BiGBOY .
Pudink uvaříme klasicky v mléce, osladíme, když je hotový, tak ho lehce vymícháme a přidáme máslíčko. Natřeme na cheesecake a posypeme dřevěnými arašídy a necháme nejlépe do druhého dne vychladit.
Mohlo by vás zajímat:
Když vypukne sezóna švestek, je přímo povinností upéct nějaký moučník se švestkami. Švestkový koláč s drobenkou nebo švestkový koláč s tvarohem a mákem, to je česká klasika.
Tento moučník je původem z Rakouska, kde o něj uslyšíte jako o Apfelstrudel. U nás mu říkáme štrůdl, štrůdle či jablečný závin. Zkuste ho i ve fitness verzi.