Rádi byste ochutnali vynikající koláč plný bílkovin, ale nechce se vám dlouho stát v kuchyni? Pak vám tento recept přijde vhod. Je velice jednoduchý a rychlý a potřebujete k němu jen vařečku, metličku nebo ruční šlehač, mísu a zapékací formu, buď kulatou, jako jsem použila já, nebo čtvercovou či obdélníkovou. Příprava koláče zabere jen pár minutek, ale to nic nemění na jeho skvělé chuti. Navíc i dlouho vydrží - v uzavíratelné nádobě jej můžete v lednici skladovat i pět, šest dní.
Ingredience:
Na 1 koláčovou formu (ø 28 cm)
- 80 g másla
- 3 lžíce třtinového cukru
- 200 g měkkého nízkotučného tvarohu
- 150 g zakysané smetany
- 3 vejce
- 160 g ovesné bezlepkové mouky
- 2 odměrky proteinu (příchuť toffee pudding)
- 1/2 lžičky jedlé sody
- kakaová hmota (vysokoprocentní čokoláda)
- pečicí papír
Postup
- Rozměklé máslo utřeme se třtinovým cukrem. Pak do směsi vmícháme měkký tvaroh a zakysanou smetanu a krátce prošleháme. Vmícháme mouku a pak jedno vejce po druhém a opět krátce prošleháme.
- Přidáme mouku smíchanou s proteinovým práškem a jedlou sodou a promícháme.
- Těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem. Navrch rozdrolíme vysokoprocentní čokoládu.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 50 minut.
Sleduj nás i na sociálních sítích: