Můj účet
Přihlášení
Menu

Cuketová bábovka s proteinem a čoko vnitřkem

Zdravé Dezerty

Na první pohled obyčejná bábovka, ale zdání klame. Bábovka je z cukety, špaldové a ovesné mouky a je zcela bez klasického cukru. Kousek fitness bábovky si tak můžete dopřát, ikdyž jste v režimu a hlídáte si linii. Další překvapení na vás vykoukne po rozkrojení. Bábovka má pudinkový vnitřek, který nejenže skvěle chutná, ale v bábovce vypadá naprosto perfektně. Vychutnejte si cuketovou bábovku s tekutým pudinkovým uvnitř a extra porcí bílkovin.

Ingredience:

150 g celozrnné špaldové mouky
250 g ovesné mouky
50 g proteinu - použila jsem vanilkový
60 ml oleje
300 ml mléka
350 g cukety nastrouhané na hrubo
60 g sladidla - použila jsem stévii
4 bílky - vyšlehat sníh (měla jsem zrovna zbylé bílky, ale pokud máte celá vejce, tak žloutky přidáme k suchým ingrediencím společně s mlékem a olejem)

Náplň:

1 čokoládový pudink v prášku
350 ml mléka
Osladíme dle chuti

POSTUP

  1. Nejprve si připravíme pudink. Smícháme 350 ml mléka, pudinkový prášek, trochu osladíme, uvaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout.
  2. Poté smícháme mouky, protein a sladidlo.
  3. Přidáme mléko, olej (popřípadě žloutky) a nakonec cuketu.
  4. Vyšleháme si sníh z bílků, který nakonec přidáme ke směsi.
  5. Formu na bábovku si vymažeme máslem nebo olejem a vysypeme moukou.
  6. Nalejeme polovinu těsta, poté vrstvíme pudink a poté zbylé těsto.
  7. Pečeme na 170 stupňů cca 50-55 minut.

NÁŠ TIP: Místo klasického práškového pudinku vyzkoušejte už hotové pudinky, třeba Njie Propud proteinový pudding. Při pečení ušetříte nějaký ten čas navíc a dezertu dodáte vyšší množství bílkovin.


Mohlo by vás zajímat:

Ovesno-dýňový chlebíček

Vyzkoušejte chutnou a zdravou alternativu běžného pečiva. Jjednoduchý ovesno-dýňový chlebíček budete mít hotový během pár minut

Tvarohový cheesecake s jahodami a želatinou

Tvarohový cheesecake s jahodami a želatinou nadchne každého. Místo klasických sušenek jsme korpus upekli z vloček, kokosové mouky, mandlí a trochou másla. Vyzkoušejte odlehčenější verzi klasického dezertu i vy.

Sleduj nás i na sociálních sítích: