Cuketa je vynikající potravina. Lze z ní připravit skvělá slanná jídla a jelikož je téměř bez chuti, hodí se také k přípravě sladkých pochoutek. Přidáním cukety do pečení vznikne vláčné těsto, které nabyde na objemu a jako bonus je fakt, že samotná cuketa nebosahuje téměř žádné kalorie. Zkuste náš nový recept na rychlý cuketový perník s marmeládou a lehkým krémem. Perník můžete upéct klasicky na plechu, nebo ve formě na chléb a vytvořit tak perníkový chlebíček.
Smícháme všechny suché ingredience, poté postupně přidáme mokré a důkladně promícháme, nakonec přidáme i nahrubo nastrouhanou cuketu. Pečeme na 180 stupňů cca 45 minut. Pekla jsem v silikonové formě na banana bread, ale lze i na plechu. Poté jsem nechala vychladnout, prořízla a promazala hruškovou marmeládou. Nahoru jsem dala krém z vyšlehané smetany na šlehání, 250 g polotučného tvarohu a 1 balíčku vanilkového cukru.
TIP: Pokud budete chtít ušetřit kalorie navíc, doporučujeme použít HealthyCo džem.
Mohlo by vás zajímat:
Tvarohový cheesecake s jahodami a želatinou nadchne každého. Místo klasických sušenek jsme korpus upekli z vloček, kokosové mouky, mandlí a trochou másla. Vyzkoušejte odlehčenější verzi klasického dezertu i vy.
Raw tyčinky zvládne opravdu každý, jsou snadné na přípravu a během chvilky hotové. Vyzkoušejte vynikající sladkou dobrotu, která perfektně zasytí a dodá veškeré potřebné živiny.