Připravte si lahodný tvarohový dezert nabušený bílkovinami. Kromě tvarohu jsem do cheesacaku přidala proteinový prášek, a tentokrát ne jeden, ale rovnou dva, a to jak do korpusu, tak do náplně. Jeden kousek (1/8 z celého cheesecaku) tak obsahuje více než 15 gramů bílkovin, což je na sladký dezert poměrně slušné množství, blížící se podílu bílkovin v proteinových tyčinkách.
Na 1 koláčovou formu ø 28 cm
Na korpus
- 100 g kakaových bezlepkových sušenek
- 1,5 odměrky proteinu (příchuť skořicový šnek)
- 130 g másla
- 60 g polohrubé kukuřičné mouky
- 3 lžíce čerstvé pomerančové šťávy
- pečicí papír
Na náplň
- 500 g měkkého nízkotučného tvarohu
- 250 g zakysané husté smetany
- 2 vejce
- 3 lžíce kukuřičné polohrubé mouky
- 2 odměrky proteinu (příchuť vanilka)
- 1 odměrka proteinu (příchuť skořicový šnek)
- 2 lžíce čerstvé pomerančové šťávy
Postup
- Sušenky dáme do robotu a rozmixujeme na konzistenci polohrubé mouky. Přidáme kukuřičnou mouku, proteinový prášek a zamícháme. Nakonec přidáme rozpuštěné vychlazené máslo a pomerančovou šťávu a rukama vypracujeme hladké pevnější těsto, které vtěsnáme do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Dáme na 30 minut do lednice.
- Tvaroh prošleháme se zakysanou smetanou a vejci. Pak přidáme kukuřičnou mouku, oba proteiny a pomerančovou šťávu a ještě krátce prošleháme do hladké hmoty.
- Náplň nalijeme na korpus a povrch uhladíme stěrkou.
- Cheesecake pečeme při teplotě 170 °C asi 30 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme ještě 30 minut.
Sleduj nás i na sociálních sítích:
Připravila: www.slecnabezlepkova.cz