Duhový dort je bez pochyb velkým hitem už nějaký ten pátek. Proto jsem se do něj taky pustila. Ku mému překvapení to nebylo ani tak náročný, jak jsem si myslela. Jediná zdlouhavější věc byla opakovat 5x stejný postup u pečení korpusu, ale nechtěla jsem riskovat, že zničím celé těsto najednou.
Dáme předehřát troubu na 180 stupňů a mezitím si připravíme korpus. Vyšleháme žloutky s vodou, barvivem a xylitolem. Přidáme mouku s kypřícím práškem a nakonec opratrně přimíchame vyšlehaný sníh z bílků. Dáme péct na ccs 12 minut a mezi tím si můžeme připravit další korpus.
Během přípravy korpusů si vyndáme z lednice máslo, aby povolilo. Uvaříme pudding z půl litru mléka, dvou sáčků vanilkového pudinku a jedné lžičky xylitolu. Neleknete se jak to hodně zhoustne, opradu to nechce dobře provařít, jinak budete cítit v krému pudinkový prášek (vlastní zkušenost z prvního dortu :D ) Po vychladnutí pomocí mixéru všechno smícháme, aby se pudink s krémem dobře spojit. Větší třetinu jsem pak smíchala s kakaem. Krém jsme dala do ledničky na půl hodinky, aby trochu ztuhnul.
Přestože jsem korpusy měla z jedné formy nebyly uplně stejné, ale to jsem v tu chvíli neřešila. Korpus jsem srovnala z vrchu, pomazala rybízovou marmeládou od babičky, do prostředka jsem dala čokoládový krém a kolem dokola vanilkový. Krémem jsem opravdu nešetřila. Připlácla jsem to dalším korpusem. Při třetím korpuru jsem do toho zapíchala 5 špejlí, protože jsem cítila, že se mi to začíná hýbat. Když jsem měla postaveno, dala jsem to ztuhnout do lednice. Večer jsem pak ořezela okraje aby byly stejné a do mezer doplnila krém. Vršek jsem pomazala vanilkovým krémem a zasypala barevnou posypkou.
Čistého času včetně všech příprav a pečení mi to zabralo celkem 2 hodiny. Jen bych si pořídila nějaká lepší barviva, protože ta gelová nejsou do těsta asi uplně nejlepší. Dort všem moc chutnal a nebo to alespon moc pěkně zahráli.
Mohlo by Vás zajímat:
Vanikový Kuskusník
Už jste zkoušeli dělat z kuskusu něco jiného, než klasickou přílohu nebo salát? Ne? Tak zkuste tenhle vynikající dezertík od Páji. Je lehounký a snadný na přípravu.
Nepečený Flapjack
Flapjack se v angličtině označuje tyčinka, která je vyrobena ovesných vloček. Už jste zkoušeli nějaké domácí flapjack tyčinky? Ať už pečené nebo nepečené? Že ne? Tak s chutí do toho.