Na tento recept Vám stačí pouze pár surovin a během chvilky máte chutný koláč, který potěší každou Vaší návštěvu. Zamilují si ho zejména ti, co mají rádi broskve. Koláč je upečený z ovesné a špaldové mouky zcela bez přidaného cukru. Koláč má vysoký obsah bílkovin díky přidanému proteinu a tvarohové náplni. Neváhejte a vyzkoušejte!
Těsto:
+ kokosový olej a trocha hladké mouky na vysypání formy
Náplň:
+ broskve, vanilkový erythritol, ořechy
Do tohoto receptu lze použít jakékoliv Vaše oblíbené ořechy. My jsme zvolili lískové ořechy, které jsou velmi dobře stravitelné, dokonce lépe než mandle nebo vlašské ořechy. Jsou loupené za studena, díky čemuž si uchovávají komplexní a vyvážený poměr účinných látek. Jsou skvělým zdrojem mononenasycených mastných kyselin, které pomáhají snižovat cholesterol. Dále jsou bohaté na bílkoviny, vlákninu a minerály jako železo a fosfor a vitamíny B1, B2, C, E a kyselinu listovou.
Mohlo by Vás zajímat:
Máte chuť na klasický apple pie, ale hlídáte si kalorie? Vyzkoušejte náš recept na křehký jablečný koláč bez přidaného cukru. Na koláči si pochutnáte a přitom ušetříte hromadu kalorií.
Kolagen je nejhojnějším proteinem v lidském těle a nachází se ve všech pojivových tkáních: kloubů, kostí, šlach, vazů, kůže a svalů. Jaké negativní dopady na zdraví může mít jeho nedostatek?