Pečení s citronem je vždy skvělou kombinací. Dezert je díky citronu osvěžující, ne tolik hutný, zkrátka se jí úplně sám. Abyste si jej mohli dopřát zcela bez výčitek a zapadl do vaší fit snahy, připravili jsme jej bez cukru a klasické mouky. Jako náhradu cukru můžete použít erythritol nebo třeba stévii a místo klasické mouky sáhněte po špaldové.
NÁŠ TIP: Místo erythritolu můžete použít také stévii či jiné práškové sladidlo. Skvělé je např. Prom-in cukr a steviol. Má stejnou chuť jako cukr klasický, jen s tím rozdílem, že v jedné lžičce je pouze 14 kcal. Sladidlo se chová stejně jako cukr a perefektně se tak hodí do vaření a pečení.
Mohlo by Vás zajímat:
Kombinace ananasu, čokolády a smetanového krému je naprosto luxusní, no posuďte sami. Příprava osvěžujícího dezertu je jednoduchá a rychlá a finálním produktem ohromíte každou návštěvu.
Tvarohový cheesecake s jahodami a želatinou nadchne každého. Místo klasických sušenek jsme korpus upekli z vloček, kokosové mouky, mandlí a trochou másla. Vyzkoušejte odlehčenější verzi klasického dezertu i vy.