Spojení banánu, čokoládové příchutě a arašídového másla zkrátka nemůže dopadnout špatně. Místo klasického kakaa jsme tentokrát zvolili karob a povedlo se, jemné a vláčné proteinové brownies chutnají skvěle.
NÁŠ TIP: Karob se používá jako náhrada kakaa. Karob je také alternativou čokolády v biokvalitě. Karobový prášek se získává z plodů rohovníku obecného a pochází ze Středomoří. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem. Má jemnou konzistenci a hodí se do vaření, pečení či k obohacení oblíbeného smoothie.
Zdroj: Eliška Ságnerová
Mohlo by Vás zajímat:
O fazolových brownies jste jistě slyšeli, ale což takhle si upéct rovnou fazolový M&M´s dort? Posuďte sami, jen těžko byste uhádli, že tento čokoládový krasavec je právě z fazolí. Navíc je dort nabitý bílkovinami. A co více, příprava není vůbec složitá.
Sladký chlebík, který chutná po jablíčku, skořici, oříškovém másle a mandlích. Chuť, kterou budete zbožňovat. Chlebík je hutnější, skvěle vás zasytí, doplní potřebné makronutrienty, pochutnáte si a ještě vám provoní kuchyň skořicí.