Mrkvový dort neboli carrot cake je aktuálně velmi oblíbený a populární dezert. Na první pohled se může zdát, že se jedná o super zdravou a lehkou verzi dezertu, ale zdání klame... Pokud si dáte mrkváč v kavárně, je stejně jako ostatní sladké dezerty plný cukru. Pokud si držíte linii nebo se snažíte stravovat zdravě, vyzkoušejte náš recept na oblíbený mrkvový dort, který je v té nejvíce odlehčené variantě, jaká může být. Dortík je bez oleje, bez mouky a cukru. K doslazení doporučujeme čekankové slazení a místo mouky jsme použili namleté ovesné vločky. Přesto je dezert vláčný a moc dobrý.
NÁŠ TIP: Pokud máte rádi sladší dezerty, doslaďte čekankovým slazením. Osladit můžete přímo těsto, nebo až hotový nakrájený dortík při servírování. Doporučujeme ještě zaprášit skořicí! :)
Září je pro švestky uplně typické. Poďme si upéct kynutý švestkový koláč.
Kombinace ananasu, čokolády a smetanového krému je naprosto luxusní, no posuďte sami. Příprava osvěžujícího dezertu je jednoduchá a rychlá a finálním produktem ohromíte každou návštěvu.