Tentokrát Vám přinášíme jarně laděný recept na mrkvový dort. Základ těsta tvoří celozrnná mouka, kokosová mouka a vanilkový protein. Díky této kombinaci je korpus krásně vláčný a obsahuje extra bílkoviny. Skvělá chuť je zaručena díky medu, skořici a oříškům. Věříme, že dortík bude chutnat každé návštěvě, která k Vám přijde.
+ oblíbená marmeláda a tvaroh
Pokud chcete upéct dortík zcela bez cukru, pak můžete med zaměnit za čekankový sirup. Jedná se o prebiotickou vlákninu, která se získává z kořene čekanky. Sirup je přirozeně sladký a lze ho použít všude, kde byste použili med či jiný sirup na doslazení. Jeho velkou výhodou je nízký glykemický index, neobsahuje lepek ani laktózu. Obsahuje pouze přirozeně se vyskytující cukry a není dobarvován karamelem. Lze ho použít i do vaření a pečení nebo i k oslazení kávy či čaje. Mimojiné obsahuje velké množství prospěšné vlákniny.
Mohlo by Vás zajímat:
Mrkvový dort jako z cukrárny, s tím rozdílem, že je zcela bez cukru a klasické mouky. O sladkost se postará erythritol, čekankové slazení nebo med. Jak už je naším zvykem, dortík je plný bílkovin a postup ja jednoduchý, takže ho zvládne opravdu každý.
Lámete si hlavu nad rychlými, ale zdravými snídaněmi? Petr Havlíček a Tereza Fuková pro vás připravili 4 recepty na nutričné výživné snídaně, které připravíte v pár okamžicích.