Tento dezert zná snad každý. Čokoládový piškot, silná tvarohová vrstva a čokoládová poleva. Kdo ví, proč se jmenují "Míša řezy". Napadá nás, že jsou pojmenované po tom tvarohovém nanuku a nebo je prvně upekla nějaká moc šikovná Míša.
Naše Eliška moc ráda vymýšlí zdravé recepty a renovací prošel tento skvělý zákusek. Je bohatý na bílkoviny, ale i na sacharidy s nízkým glykemickým indexem, takže je skvělý na snídani i svačinu, protože z něj bude tělo brát energii ještě dlouho po tom, co jej zdlábnete.
Tyto zdravé Míša řezy si můžete spestřit s kokosem, jako to udělala Eliška, nebo kokos můžete uplně vynechat a udělat si to jako klasické Míša řezy. Celá příprava i s chladnutím korpusu Vám nezabere více jak hodinku a půl.
Spodní vrstva: Rozmixujeme mandle, datle, hrníček kokosu, 1/2 hrníčku vloček a vajíčka. Přidáme půlku puddingu a můžeme dosladit agavovým sirupem, medem nebo sladidlem. Podle konzistence přidáme trochu mléka (normální či kokosové) a necháme péct na 170stupňů 20minut.
Tip! Nechte mandle a datle přes noc namočit, těsto bude potom vláčnější.
Střední část: Smícháme tvaroh, jogurt, hrníček kokosu a přidáme druhou část proteinového pudinku. Pokud se vám to zdá málo sladké můžete opět použít nějaké sladidlo nebo přidat nějaký krém. Eliška přidala 2lžíce másla Caramela od Czech Virus.
Horní část: Rozpustéme čokolád s troškou mléka (normální čo kokosové) a zalijte rovnoměrně ve formě.
Tip! Nechte dort uležet nejlépe do druhého dne (snad to vydržíte), bude mnohem lépe uležený, ale i neuležený chutná skvěle.
Tip! Dejte si dort s čerstvým ovocem.
Vše se bude měnit dle použitých surovin.
Zdroj: Eliška Shibalová