Perník, kdo by ho nemiloval? Všichni známe ten klasický z pšeničné mouky a oleje, ale zkoušeli jste někdy i zdravější verzi? Tento recept se promění ve skvělou svačinu a nejen dezert. Je zdrojem komplexních sacharidů a díky přidanému proteinu dostane skvělou sladkou chuť a navýší bílkoviny.
FIT PERNÍK:
Postup:
- Vločky rozmixujeme na mouku a smícháme s proteinem+ moukou.
- Přilijeme kefír, ghí máslo, přidáme skořici, špetku soli, chia namočené ve vodě, kypřící prášek a nastrouháme jablko.
- Nakonec vmícháme žloutky a vyšlehaný sníh z bílků. Pečeme na 180°C 20-30min, nakonec jsem polila medem, aby byl perník sladší.
Nutriční ifnormace
|
Na jeden kus
|
Energetická hodnota
|
90kcal
|
Sacharidy
|
8g
|
Bílkoviny
|
5g
|
Tuky
|
4g
|
Mohlo by Vás zajímat:
Vajíčka se řadí mezi základní potraviny zdravé výživy, protože obsahují velké množství živin a antioxidantů. Proč se tedy tvrdí, sníst maximálně 3 vejce týdně, abychom si nezvyšovali cholesterol? Pojďme si vyvrítit tyhle hlouposti, které lidé tvrdí.
Tuhle dobrotu si prostě chcete dát k snídani, ke sváče nebo ke kávě. Je hrozně jednoduchá, rychlá a se samých dobrých surovin. Můžete si jej nezdobit polevou, ovocem a navíc tenhle donut se narozdíl od těch klasických nesmaží.