Můj účet
Přihlášení
Menu

Fitness vanilkový cheesecake s proteinem a kiwi

Zdravé Dezerty
Cheesecake je prostě hitem poslední doby. Setkáváme se s celou hromadou jeho variací. Přestože sám o sobě je zdravý, můžeme jej ještě obohatit o bílkoviny a udělat ho víc "light". 

Originální Cheesecake je dezert, který tvoří dvě vrstvy: krusta z rozdrobených sušenek a sýrová (resp. tvarohová) vrstva. V počátcích byl cheesecake pouze pečeným dezertem, v současné době existuje i nepečená varianta. Cheesecake lze připravit podle původní receptury, tedy čistě sýrový, nebo v různých příchutích, jež bývají obohaceny i o třetí vrstvu: ovoce, čokoládu atp.

 

Ingredience na korpus:

 

Ingredience na krém:

  • 125g riccotta
  • 15g puding vanilkový
  • 500g odtučněný tvaroh
  • 10g protein vanilkový
  • 2 kiwi

 

Postup: 

  1. Z ingrediencí na korpus vytvoříme tužší těsto, které namačkáme do kulaté dortové formy.
  2. Riccottu smíchejte s tvarohem, přidejte pudingový prášek, protein, žloutek a případně sladidlo (flavdrops).
  3. Krém vlijte do formy na spodní vločkovou vrstvu a na krém nakrájejte kiwi. Dejte péct na 180°C  40min. 

 

Nutriční hodnoty

Na jeden kousek cca 130g

Energetická hodnoty

140kcal

Bílkoviny

13g

Sacharidy

12,5g

Tuky

3,8g

 

Mohlo by vás zajímat: 

Nepečený Flapjack
Flapjack se v angličtině označuje tyčinka, která je vyrobena ovesných vloček. Už jste zkoušeli nějaké domácí flapjack tyčinky? Ať už pečené nebo nepečené? Že ne? Tak s chutí do toho. Je to mnohem rychlejší a snazší, než jste si mysleli.
 

Vanilkový Kuskusník
Už jste zkoušeli dělat z kuskusu něco jiného, než klasickou přílohu nebo salát? Ne? Tak zkuste tenhle vynikající dezertík. Je lehounký a snadný na přípravu. 

Sleduj nás i na sociálních sítích: