Petr Havlíček a Jirka Vacek na téma: Hubnutí, stravování pod bazálním metabolismem, navyšování kalorií a body positivity aneb žádný extrém není zdravý.
0:00 Úvod
1:03 Po dlouhém těžkém deficitu, jak se vrátit zpátky. Přibírání a sacharidy.
5:00 Jak to, když jsem v kalorické deficitu, tak váha stojí nebo roste?
8:18 Adaptace na hlad.
11:00 Strach z jídla. Strach je nejhorší stres.
14:40 Jídlo je kámoš. Proč nás všichni straší. Tělo není excelová tabulka.
18:00 Jak se dostávat kaloricky nahoru. Jak to, že lze při navyšování hubnout?
20:30 Úplné hladovění není cesta. Trestání se za nekázeň.
23:30 Když chceš zhubnout potřebuješ být na sebe být tvrdý?! Kravina.
27:00 Rady, jak začít fungovat a postupně přidávat. Jak rozjet metabolismus.
29:30 Tělo si huntujeme roky, nemůžeme chtít nápravu během pár týdnů.
35:00 #BODYPOSITIVITY Nad tím je třeba ale přemýšlet.
36:00 Ja jsem tlustý, buď taky tlustý, je to v pohodě.
38:00 Influenceři. Úhly fotek, prezentace, reklamy, navádění.
42:00 Každý jsme unikát, je třeba k tomu tak přistupovat.
Mohlo by vás zajímat:
Rozhovor na téma zda existuje ideální jídelníček? Jak by měl vypadat udržitelný jídelníček, který tělu dodá vše, co potřebuje a zároveň přinese ty výsledky, které od něj očekáváme?
Mnoho lidí se domnívá, že zařazením zdravých potravin a pravidelnou stravou dosáhnou kýžených výsledků. Může být, ale tak snadné to není. Zdravé potraviny častokrát obsahují mnohem více kalorií, protože jsou i nutričně bohatší a obsahují i více prospěšných látek, než průmyslově zpracované potraviny.
Znáš tohle pravidlo, pro vypočítání správného kalorického příjmu? Mnoho lidé to nezohlední, forma si nijak nehýbe a oni nevědí proč. Prozradíme ti, jak si nastavit příjem a hlavně to, co je pro formu klíčové.