Cizrnové pomazánky jsou skvělou a snadnou pochoutkou. Jsou super zdravé, plné rostlinných bílkovin, vlákniny a minerálních látek a tudíž vhodné pro všechny, co preferují zdravý způsob stravování. Báječné jsou samotné, nebo s nachos, pita chlebem či proteinovým celozrnným kváskovým chlebem HealthyCo.
Síla cizrny: cizrnu bychom měli do našeho jídelníčku zařazovat, alespoň jedenkrát do týdne. Pomáhá snižovat cholesterol, předcházet zácpě a posilovat nervovou soustavu. Cizrna dodává tělu mnoho energie (360 kcal/100 g) a je zdrojem nejdůležitějších živin (neobsahuje jen vitamin B12, který chybí ve všech druzích rostlinných potravin). Dokonce se v ní nachází i malé množství provitaminu A a vitaminu C a E.
Ingredience
- 1 hrnek suché cizrny
- olivový olej
- 3 střední mrkve
- sůl
- 1 lžíce tahini
- 1 lžička sušené petrželky
- 1 lžička koření Skinny Food příchuť Curry Tandori
- pečicí papír
- proteinový chléb
Postup
- Cizrnu propláchneme a necháme přes noc namáčet. Druhý den vodu slijeme, zalijeme novou vodou a přivedeme k varu. Vaříme zakryté na mírném plameni asi 60 minut.
- Mrkve oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ta vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a zakápneme olivovým olejem. Pečeme při 200 °C asi 30 minut.
- Vychladlou mrkev a cizrnu vložíme do robotu. Přidáme špetku soli, tahini pastu, koření a podle potřeby olivový olej a trochu vody a rozmixujeme do hladkého krému.
- Můžeme podávat ihned nebo dát vychladit do lednice.
Sleduj nás i na sociálních sítích: