Jablečný koláč s erythritolem namísto klasického cukru. Erythritol je přírodní sladidlo, nezpůsobuje zubní kaz a hlavně neovlivňuje hladinu cukru v krvi. Oproti běžnému cukru má 70% sladivost, což je více než u umělých sladidel. Koláč krásně osladí a přitom se hodí i do diety. Pro wau chuťový efekt doporučujeme hotový koláč polít ořechovým máslem s příchutí bílá čokoláda.
Hotový koláč pro ještě lepší chuť polijte ořechovým máslem v příchuti bílá čokoláda. Španělské mandle patří mezi světovou špičku, Šufan je šetrně upražil a přidal tolik bílé čokolády, aby máslo nebylo protivně sladké a zároveň mělo zdravý poměr jednotlivých živin. Toto pochoutka ovšem není kvůli laktóze vhodná pro vegany.
Zdroj: Simona Tomášková
Mohlo by vás zajímat:
Mrkvové minibábovky s nádechem vanilky a zázvoru si můžete dopřát i v dietě. Nutričně vyvážená snídaně, dezert ke kávě, nebo skvělé pohoštění pro návštěvy hotové do půl hodiny. Klasickou mouku jsme nahradili mixem špaldové a rýžové a místo cukru jsme vsadili na sladký protein.
Máte rádi palačinky a jste tým "slaná snídaně"? Pak doporučujeme vyzkoušet recept na slané palačinky. Recept je jednoduchý, stačí smíchat 3 ingredience a nová alternativa snídaně je na světě. Doporučujeme dozdobit sýrem a kečupem, ale v chuti a kreativitě se meze nekladou