Jak dlouho trvá než se strava z jednoho jídla spálí a využije a proč nemá smysl hladovět? Výživový specialista Petr Havlíček a trenér Jirka Vacek se rozpovídali k této problematice a odpověděli i na vaše další otázky týkající zdravého životního stylu.
0:00 Úvod
1:00 Ukládá si tělo tuky na horší časy? Hladová okna. Jak tělo využívá energii z jídla?
7:00 Co se stane, když budu jíst každé dvě až tři hodiny?
13:10 Co znamená přiměřený pohyb a proč ho lidé nedokážou naplnit?
19:00 Né každý sport je pro každého vhodný.
32:00 Zapisování kalorií a sledování stravy a progresu např. na inbody?
39:00 Jak začít, když vlastně nevím, co jím?
45:51 Je nutnost jíst maso? Odpírači živočišné stravy. Psychické problémy?
58:00 Můj partner nechápe můj životní styl.
Mohlo by Vás zajímat:
Aby mohly být živiny použity jako palivo pro tělo, jsou štěpeny na menší molekuly až do finální makroergní sloučeninu ATP (adenosintrifosfát), která slouží jako univerzální zdroj energie. A co dál? Jak a z čeho tělo čerpá energii k výkonům se dočtete v dnešním článku.
Rozhovor na téma zda existuje ideální jídelníček? Jak by měl vypadat udržitelný jídelníček, který tělu dodá vše, co potřebuje a zároveň přinese ty výsledky, které od něj očekáváme?
Sleduj nás i na sociálních sítích: