Pokud máte rádi pudingové či krémové dezerty, právě jsme se vám trefili přesně do noty. Vyzkoušejte náš dnešní tip na sladký dezert, který je díky jahodám zároveň ověžující. Korpus budete mít upečený za 15 minut,
Suroviny na korpus:
Suroviny na krém
Postup:
- Smícháme všechny ingredience na korpus, včetně vyšlehaných bílků.
- Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, rozetřeme do tloušťky cca 1 cm
- Pečeme na 180° cca 15 minut.
- Mezitím si dáme vařit puding na krém.
- Puding smícháme se sladidlem, proteinem a trochou mléka tak, aby neměl hrudky.
- Do pudingu přilijeme zbytek mléka a za stálého míchání přivedeme k varu.
- Když je korpus upečený, necháme ho vychladnout a poté rozdrolíme na větší kousky.
- Nakonec vrstvíme do skleničky.
- Na dno skleničky dáme puding, rozdrolený korpus, jahody, marmeládu a to znovu opakujeme.
- Dáme na alespoň na hodinu odležet do lednice.
- Při podávání ještě můžeme přidat mandlové máslo a posypat kakaem
Mohlo by vás zajímat:
Empanadas jsou plněné taštičky, které pocházejí až ze Španělska a Jižní Ameriky. Můžete je naplnit čímkoliv, my je naplnili kuřecí směsí.
Kombinace jablek a skořice je dokonalá! Pokud jste fanoušky této kombinace, rozhodně vyzkoušejte náš jablkový dortík. Nejlépe chutná vychlazený, obzvláště teď v létě si jej zamilujete.
Sleduj nás i na sociálních sítích: