Dýňová sezónu v plném proudu, proto pro vás máme tip od @klarkasch na DÝŇOVÝ PROTEINOVY CHLÉB
Příprava je velice jednduchá a snadná, pouze je šikovné mít dýňové pyré dopředu připravené, usnadní vám to práci a můžete jej využít na více receptů (doporučujeme mít zásoby v mrazáku).
Proteinový dýňový chleba je krásně vláčný, zasytí a dodá tělu všechny potřebné živiny
✔️ 100g špaldová mouka
✔️ 120g ovesná mouka - Oat Mash v příchuti bílá čokoláda
✔️ 20g syrovátkový protein Iso Whey Zero také v příchuti bílá čokoláda (NOVINKA )
✔️ 2 lžičky skořice
✔️ 1/4 lžičky muškátový oříšek
✔️ 1/2 mletý zázvor
✔️ 3/4 lžičky sůl
✔️ 2 vejce
✔️ 340g dýňové pyré
✔️ 60 ml olivový olej
✔️ 100ml mléko, nejlepe mandlové
✔️40ml kefirove mléko
✔️ Flavour drops (přírodní aroma k dochucení) v příchuti Maple Syrup
Nyní smícháme obě misky dohromady, dle chuti můžete přidat kousky čokolády a pečeme cca 60 minut na 175 C v předehřáté troubě.
Než se do chleba pustíte, nechte ho vychladnout, nejlépe přes noc
Dobrou chut!
Děkujeme @klarkasch za recept
Pokud některý z receptů vyzkoušíte, pošlete nám fotku či až postnete na svém Instagramu, přidejte hashtag #fitness007recepty. Zveřejněné fecepty či fotky rádi odměníme:-)
Jak se vlastně připravuje dýňové pyré?
1. Dýni překrojím, lžící vyškrábnu semínka a dám na pařák rozkrájenou na čtvrtky nebo menší kusy (podle velikosti dýně a hrnce). Po 25 minutách lžící odloupnu od slupky a mixuji (kromě hokkaido, ta se dá jíst i se slupkou), stačí obyčejným tyčový mixér
2. Dýni překrojím, lžící vyškrábnu semínka a dám na plech vyložený pečicím papírem. Krájím na čtvrtky nebo menší kusy, necháme péct při teplotě kolem 200-220 stupňů cca 1/2 hodiny (ideálně pečeme ještě s něčím). Hotovou dýni poznáme tak, že ji lze propíchnout snadno vidličkou.