Můj účet
Přihlášení
Menu

Medový ovocný koláč s vanilkovým proteinem

Zdravé Dezerty

Šťavnatých švestkových koláčů není na podzim nikdy dost. A když ke sladkým zralým švestkám přidáte lahodný med a voňavou skořici vznikne jedinečný chuťový zážitek. A aby byl koláč k chuti i sportovcům, přimíchala jsem do těsta také vanilkový proteinový prášek. Ten dává koláči jednat více bílkovin a také sladkou chuť.

Na 1 koláčovou formu (ø 28 cm)

  • 90 g Hery
  • 5 lžic medu
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 80 g hladké mouky
  • 50 g kukuřičné polohrubé mouky
  • 1 odměrka vanilkového proteinu
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • cca 12 švestek
  • pečicí papír
  • máslo, skořicový cukr, kukuřičná polohrubá mouka na drobenku

 

MUSCLETECH 100 % PREMIUM WHEY PROTEIN PLUS 2270 G
Vědecky ověřený, biologicky velmi hodnotný, svaly a definici budující 100 % Premium Whey Protein. Ultra čistá forma proteinového prášku, která disponuje opravdu silnou a čistou formulací. Podporuje nárůst svalové hmoty, zvyšuje sílu a zlepšuje výkon. Navíc urychluje regeneraci svalových vláken a má skvělou chuť.

 

Postup

  1. Do rozpuštěné Hery přidáme med a mícháme, dokud se zcela nerozpustí a nevznikne hladká tekutá směs.
  2. Do ní přidáme zakysanou smetanu, hladkou a kukuřičnou mouku, prášek do pečiva a proteinový prášek. Vymícháme hladké těsto, do kterého přidáme metličkou rozšlehaná vajíčka.
  3. Těsto nalijeme do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Navrch rozložíme omyté, vypeckované a na kousky pokrájené švestky.
  4. Z másla, mouky a skořicového cukru vytvoříme prsty drobenku, kterou posypeme koláč.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 60 minut.  

 

Sleduj nás i na sociálních sítích: 

Připravila www.slecnabezlepkova.cz