Šťavnatých švestkových koláčů není na podzim nikdy dost. A když ke sladkým zralým švestkám přidáte lahodný med a voňavou skořici vznikne jedinečný chuťový zážitek. A aby byl koláč k chuti i sportovcům, přimíchala jsem do těsta také vanilkový proteinový prášek. Ten dává koláči jednat více bílkovin a také sladkou chuť.
Na 1 koláčovou formu (ø 28 cm)
- 90 g Hery
- 5 lžic medu
- 200 g zakysané smetany
- 2 vejce
- 80 g hladké mouky
- 50 g kukuřičné polohrubé mouky
- 1 odměrka vanilkového proteinu
- 2 lžičky prášku do pečiva
- cca 12 švestek
- pečicí papír
- máslo, skořicový cukr, kukuřičná polohrubá mouka na drobenku
MUSCLETECH 100 % PREMIUM WHEY PROTEIN PLUS 2270 G
Vědecky ověřený, biologicky velmi hodnotný, svaly a definici budující 100 % Premium Whey Protein. Ultra čistá forma proteinového prášku, která disponuje opravdu silnou a čistou formulací. Podporuje nárůst svalové hmoty, zvyšuje sílu a zlepšuje výkon. Navíc urychluje regeneraci svalových vláken a má skvělou chuť.
Postup
- Do rozpuštěné Hery přidáme med a mícháme, dokud se zcela nerozpustí a nevznikne hladká tekutá směs.
- Do ní přidáme zakysanou smetanu, hladkou a kukuřičnou mouku, prášek do pečiva a proteinový prášek. Vymícháme hladké těsto, do kterého přidáme metličkou rozšlehaná vajíčka.
- Těsto nalijeme do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Navrch rozložíme omyté, vypeckované a na kousky pokrájené švestky.
- Z másla, mouky a skořicového cukru vytvoříme prsty drobenku, kterou posypeme koláč.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 60 minut.
Sleduj nás i na sociálních sítích:
Připravila www.slecnabezlepkova.cz