Můj účet
Přihlášení
Menu

Mléko a vše kolem mléčných výrobků.

Je správné jíst mléčné výrobky a jak to je vlastně s odtučněnou variantou? Jak mléčné výrobky zařazovat do jídelníčku a srovnání, které jsou ty nejlepší zdroje. To a více se dozvíte v našem videu s Jirkou a Petrem.

Časová osa videa:

0:00 Úvod
1:50 Je správné jíst mléčný výrobky?
3:00 Plnotučné, polotučné nebo odtučněné?
3:30 Pro jsou nízkotučné mléčné výrobky blbost?
5:00 Z čeho by se měli vyrábět mléčné výrobky.
7:00 Jaké mléčné výrobky konzumovat?
8:30 V čem tkví problém u beta-kasomorfinu (casomorphin)?
15:00 Jaký je rozdíl mezi A1 a A2 mlékem?
15:30 Udržitelnost?
16:00 Jaké mléčné výrobky preferují Jirka a Petr?
20:00 Neumíme si odříkat.
27:00 Nejlépe fungují ty nejjednodušší věci.
30:30 Proteinové mléčné výrobky
33:00 Skyr.
35:00 Produkce mléčných výrobků.
40:50 Mléčné výrobky bohaté na bílkoviny.
45:00 Zakysané produkty.
46:50 Skyr vs. tvaroh
48:49 Které mléčné výrobky jsou zbaveny laktózy?
51:00 Měli by lidé bez intolerancí vyřazovat laktózu?
53:00 Kluků nejoblíbenější mléčný produkt.
59:00 Závěr


Náš TIP: SMARTFUEL 100 % whey protein 

100 % proteinu je získáno šetrně přímo z čerstvého mléka pocházejícího od krav z kontrolovaných evropských chovů, pasoucích se na pastvinách a krmených výhradně trávou, výsledkem je nejvyšší možná kvalita bez zbytečných aditiv. Syrovátkový koncentrát je vhodný pro sportovce i k běžnému doplnění bílkovin. Podporuje regeneraci, udržení a budování svalové hmoty. 


Mohlo by vás zajímat:

Proč se (ne)bát laktózy ve výživě

Laktóza je společně s lepkem a palmovým olejem nejdémonizovanější produkt. Říká se, že mléčné produkty zahleňují, odvápňují a způsobují hormonální nerovnováhu. Je tomu opravdu tak? Jaký je vliv mléka na naše zdraví?

Proč se (ne)bát palmového oleje ve výživě

Palmový olej je jedna z nejvíce probíraných surovin. Někteří jej uvádí jako toho největšího zabijáka, který se v naší současné stravě nechází. Je tomu opravdu tak? Je palmový olej vážně tak škodlivý, jak se uvádí?

Proč se (ne)bát lepku ve výživě

Lepek, stejně jako laktóza či palmový olej, je strašák dnešní doby. Mnoho lidí jej dobrovolně vyřazuje ze svého jídelníčku. Má to ovšem nějaký opodstatněný důvod? Měli bychom se lepku opravdu bát a vyhýbat se mu? 

Sleduj nás i na sociálních sítích: