Můj účet
Přihlášení
Menu

Nadýchaná jablečná roláda

Zdravé Dezerty

Jednoduchý recept na nadýchanou roládu s jablíčky, která potěší nejen Vás, ale každou návštěvu, která k Vám přijde na kávu. Upečeno s minimálním množstvím mouky a cukru a s obsahem kvalitních bílkovin. Roládu lze upéct i zcela bez cukru, pokud třtinový cukr nahradíte erythritolem či jiným práškovým sladidlem. Protein v příchuti piškotový dort má sladkou vanilkovou příchuť a tak skvěle roládu dochutí a zároveň protein roládě dodá řádné množství bílkovin.

Ingredience:

Náplň:

Těsto:

Postup:

  1. Nejprve si připravíme náplň tím, že jablka povaříme do měkka se skořicí a s trochou vody.
  2. Poté k jablkům přidáme vanilkový pudink a chvilku povaříme.
  3. Jablka následně stáhneme z plotny a necháme vychladnout.
  4. Ingredience na těsto si smícháme, kromě bílků a cukru nebo erythritolu.
  5. Z bílků a cukru nebo erhythritolu si vyšleháme tuhý sníh.
  6. Bílek opatrně vmícháme ke vzniklé směsi.
  7. Vzniklé těsto nalijeme na plech (vystlaný pečícím papírem) a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 12 minut.
  8. Po upečení necháme vychladnout, poté na těsto navrstvíme jablečnou směs a srolujeme.
  9. Roládu nakrájíme na plátky a můžeme podávat :)
  10. TIP: Vršek rolády můžete ozdobit oslazeným tvarohem a posypat skořicí.

BiotechUSA Xylitol

Další alternativou ke slazení je přírodní cukr xylitol. Jedná se o cukerný alkohol získaný z kůry bříz. Sladivost má totožnou jako běžný cukr, ale má mnohem nižší glykemický index (GI) a méně kalorií. Přidává se například do žvýkaček bez cukru. V kuchyni ho můžete využít všude, kde byste použili běžný cukr.


Mohlo by Vás zajímat:

Jablečná roláda s proteinem a medem

Máte doma přebytek jablíček? Tak tento recept je přesně pro Vás! Lahodná chuť jablíček s medem a se skořicí Vás přímo dostane.

Proč mi nejde zhubnout? Adaptace organismu na nízký příjem.

Nedaří se Vám zhubnout a Vaše tělo stagnuje? Co radí výživový specialista Petr Havlíček a fitness trenér Jirka Vacek?

Sleduj nás i na sociálních sítích: