Jednoduchý recept na nadýchanou roládu s jablíčky, která potěší nejen Vás, ale každou návštěvu, která k Vám přijde na kávu. Upečeno s minimálním množstvím mouky a cukru a s obsahem kvalitních bílkovin. Roládu lze upéct i zcela bez cukru, pokud třtinový cukr nahradíte erythritolem či jiným práškovým sladidlem. Protein v příchuti piškotový dort má sladkou vanilkovou příchuť a tak skvěle roládu dochutí a zároveň protein roládě dodá řádné množství bílkovin.
Náplň:
Těsto:
Další alternativou ke slazení je přírodní cukr xylitol. Jedná se o cukerný alkohol získaný z kůry bříz. Sladivost má totožnou jako běžný cukr, ale má mnohem nižší glykemický index (GI) a méně kalorií. Přidává se například do žvýkaček bez cukru. V kuchyni ho můžete využít všude, kde byste použili běžný cukr.
Mohlo by Vás zajímat:
Máte doma přebytek jablíček? Tak tento recept je přesně pro Vás! Lahodná chuť jablíček s medem a se skořicí Vás přímo dostane.
Nedaří se Vám zhubnout a Vaše tělo stagnuje? Co radí výživový specialista Petr Havlíček a fitness trenér Jirka Vacek?