Vafle: S čokoládou, s ovocem, se zmrzlinou, se šlehačkou! Mmmmm. Taky se Vám sbíhají sliny? Ještě aby ne. V tomto článku se dočtete o historii vaflí, ale hlavně se zde dozvíte recept na ty nejlepší proteinové vafle!
Výroba této pochoutky se datuje k 12. století, kdy se ještě nepřiprovala ve vaflovačích jako dnes, ale mezi dvěma železnými destičkami. Vafle byla prosté jídlo chudých lidí v belgických vesnicích, aby oslavili konec sklizně. V minulosti se vafle jedly jen dvakrát do roka a to na masopustní úterý a Nový rok. Základní surovinou byly: vejce, mouka, mléko, cukr a tuk.
A teď ten recept:
1 vejce + 1bílek
40g krémový sýr
1/2cl pečící prášek
20ml voda
Postup:
Vyšleháme sníh z bílku a všechny ingredience kromé bilkoveho snehu smícháme, sníh přidáme jako poslední. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175C cca 12-15 min.