Flapjack se v angličtině označuje tyčinka, která je vyrobena ovesných vloček. Už jste zkoušeli nějaké domácí flapjack tyčinky? Ať už pečené nebo nepečené? Že ne? Tak s chutí do toho. Je to mnohem rychlejší a snazší, než jste si mysleli. Verča, která má boží instragramový profil o vaření s názvem Jídlem ke zdraví, si pro vás připravila tip na super nepečené flapjacky.
Nejprve si rozmixujeme vločky na hrubou mouku, přidáme k ní mandlovou, lyoovoce a vmícháme konopné semínko. Kokosový olej rozpustíme spolu s medem a mandlovým máslem na plotně a poté přilijeme ke směsi. Přidáme ještě čekankový sirup a pořádně promícháme. Poté směs vezmeme do rukou, zahřejeme a spojíme v jednotné těsto. Dáme ho mezi dvě kuchyňská prkénka a stlačíme tak, aby vznikla placka. Rukama tvar upravíme do obdélníku a dáme na hoďku až dvě do ledničky. Poté rozkrájíme, můžeme polít čokoládou a dozdobíme.
Nutriční informace
|
1 kus
|
Energetická hodnota
|
212 kcal/887kJ
|
Bílkoviny
|
6g
|
Sacharidy
|
16g
|
Z toho cukry
|
6g
|
Tuky
|
13g
|
Z toho nasycené mastné kyseliny
|
4,4g
|
Vláknina
|
6g
|