Ovesné flapjacky jsou skvělou volbou plnohodnotné svačinky nebo třeba snídaně to go. Nejlépe chutnají odleželé, doporučujeme si tak připravit flapjacků více a vždy je mít v ledničce v zásobě. V kreativitě se meze nekladou, do základu můžete přidat to, na co máte zrovna chuť, a flapjacky mít vždy trošku jiné. Tyčinka se perfektně hodí také na cesty a výlety.
1. V misce smícháme vločky, protein, brusinky a ořechy.
2. Následně k sypké směsi přidáme i rozpuštěný kokosový olej, mléko a zamícháme.
3. Celé přendáme do obdélníkové formy nebo krabičky, kterou jsme si vyložili pečícím papírem a dáme ztuhnout do mrazáku na cca půl hodiny.
4. Po půl hodině vyndáme z mrazáku a polijeme čokoládou, kterou jsme si rozpustili v mikrovlnce spolu s kokosovým olejem.
5. Dáme ještě na 1-2 hodiny do mrazáku a můžeme podávat! Nejlepší jsou ale až druhý den :)
Mohlo by vás zajímat:
Jednoduché sušenky z ovesných vloček a mandlové mouky. Bez přidaného cukru, slazeno pouze erythritolem a datlovým sirupem. Lahodná tvarohová vrstva dodá sušenkám osvěžující nádech.
Raw tyčinky zvládne opravdu každý, jsou snadné na přípravu a během chvilky hotové. Vyzkoušejte vynikající sladkou dobrotu, která perfektně zasytí a dodá veškeré potřebné živiny.