Výborné vločkové waffle, které Vás od přípravy a pečení po servírování na talíř, budou stát nanejvýš 5 minut. Příprava je velice snadná a rychlá. Navíc výživově naprosto geniální, protože díky vločkám Vás ráno nakopnou pořádnou porcí energie!!! Mají nízký glykemický index, tudíž se energie bude uvolňovat po celé dopoledne.
Ovesné vločky: hnací motor
Ovesné vločky jsou známé snad od pravěku. Dodají tělu tolik energie, že v klidu vydrží až do oběda, bez pocitu hladu. Avšak malá svačinka neuškodí. Vločky vyhledávají jak cvičící, tak necvičící jednici. A proč? Protože jak už bylo zmíněno, je to skvělá snídaně se spoustou energie. „Fitness lidi“ využívají ovesné vločky jako předtréninkové jídlo, protože to je opravdu kvalitní palivo.
Takže už přemýšlíte, jak zařadíte ovesné vločky do svého jídelníčku? V každé vločce se skrývá 66% sacharidů, 16% bílkovin, cca 14% vlákniny a 7% tuku. Jako bonus obsahují mnoho vitamínů jako je třeba vitamín A, B1, B2, D, E. Dále minerály, kyselinu listovou a pantothenovou a nenasycené mastné kyseliny omega 3 a 6. A věděli jste že obsahují tolik železa jako v mase? Zajímavé že? Tady od nás máte jeden tip na skvělé wafle!
Ingredience:
Postup:
Ze všech ingrediancí kromě medu vyšleháme těsto a smažíme ve waflovači bez tuku nebo použijeme kokosový olej ve spreji.
Hodnoty surovin: