Jaké je nejlepší nejdietnější a nízkokalorické pečivo, abyste ho mohli jíst při hubnutí? Odborník na výživu Petr Havlíček vás vyvrátí z omylu, že to není to, na co byste měli koukat při jeho koupi. Zdravé pečivo by mělo být hlavně z kvásku a kvalitní mouky. Více se dozvíte v tomto zajímavém rozhovoru s Petrem Havlíčkem a Jirkou Vackem.
0:00 Úvod
2:00 Je pečivo zdravé a dá se zařadit do zdravého životního stylu?
3:05 Pšenice a lepek. Pěstování a prospěšnost.
6:00 Trávení lepku a pšenice.
7:15 Technologie a suroviny, které se při výrobě používají.
9:00 Kvasové pečivo. Jeho lepší stravitelnost.
10:30 Kvas a kvásek.
15:22 Studie: Lidi s celiakií mohli jíst kvalitní kvasové pečivo.
16:44 Pečivo do diety. Je to vhodné?
18:00 Pšeničné nebo žitné pečivo. Které je lepší a proč?
19:10 Pšenice je úplně všude.
22:00 Uspěchaná doba a pečivo je nejrychlejší cesta k jídlu. Svačiny. Musli.
24:00 Sledujte SLOŽENÍ, zajímejte se o to co kupujete.
28:59 Proč je nám z nějakého pečiva zle a z jiného ne?
29:30 Fermentace, kvašení, sterilování.
33:00 Škodní nám antinutrienty? Jsou ovesné vločky špatně stravitelné?
39:00 Shrnutí, kolik a jaké jíst pečivo a jaká je alternativa pečiva?
Mohlo by Vás zajímat:
Odpovídáme na důležité otázky které se týkají hubnutí. Návod jak si vypočítat bazální metabolismus a jak si udržet váhu.
Podzim máme spojený nejen s padajícím listím, ale i padající imunitou. Ta je zkoušena nejen změnou počasí a hojným výskytem různých onemocnění, ale i stresem. Čím se bránit a jaké potraviny volit?