Můj účet
Přihlášení
Menu

Pečivo v dietě při hubnutí. Pšenice kam se podíváš. Proč nejíst suché vločky?

Jaké je nejlepší nejdietnější a nízkokalorické pečivo, abyste ho mohli jíst při hubnutí? Odborník na výživu Petr Havlíček vás vyvrátí z omylu, že to není to, na co byste měli koukat při jeho koupi. Zdravé pečivo by mělo být hlavně z kvásku a kvalitní mouky. Více se dozvíte v tomto zajímavém rozhovoru s Petrem Havlíčkem a Jirkou Vackem.

Timeline rozhovoru

0:00​ Úvod
2:00​ Je pečivo zdravé a dá se zařadit do zdravého životního stylu?
3:05​ Pšenice a lepek. Pěstování a prospěšnost.
6:00​ Trávení lepku a pšenice.
7:15​ Technologie a suroviny, které se při výrobě používají.
9:00​ Kvasové pečivo. Jeho lepší stravitelnost.
10:30​ Kvas a kvásek.
15:22​ Studie: Lidi s celiakií mohli jíst kvalitní kvasové pečivo.
16:44​ Pečivo do diety. Je to vhodné?
18:00​ Pšeničné nebo žitné pečivo. Které je lepší a proč?
19:10​ Pšenice je úplně všude.
22:00​ Uspěchaná doba a pečivo je nejrychlejší cesta k jídlu. Svačiny. Musli.
24:00​ Sledujte SLOŽENÍ, zajímejte se o to co kupujete.
28:59​ Proč je nám z nějakého pečiva zle a z jiného ne?
29:30​ Fermentace, kvašení, sterilování.
33:00​ Škodní nám antinutrienty? Jsou ovesné vločky špatně stravitelné?
39:00​ Shrnutí, kolik a jaké jíst pečivo a jaká je alternativa pečiva?

Mohlo by Vás zajímat:

Jak správně a efektivně hubnout? Jak zrychlit metabolismus? Zavodnění organismu. Jak vypočítat bazální metabolismus.

Odpovídáme na důležité otázky které se týkají hubnutí. Návod jak si vypočítat bazální metabolismus a jak si udržet váhu.

Čím nakrmit střevní mikrobiom? Jak se podepisuje psychika na našem trávení?

Podzim máme spojený nejen s padajícím listím, ale i padající imunitou. Ta je zkoušena nejen změnou počasí a hojným výskytem různých onemocnění, ale i stresem. Čím se bránit a jaké potraviny volit?

Sleduj nás i na sociálních sítích: