Můj účet
Přihlášení
Menu

Petr Havlíček o správném pitném režimu. Podcast.

Úvod podcastu se zaměřuje na důležitost správného pitného režimu a přehled, jak optimalizovat příjem tekutin. Vysvětlíme, kolik vody bychom měli denně vypít a jak rozpoznat zavodnění organismu na základě barvy moči. Dále se podíváme na to, jak pít vodu v závislosti na složení jídla a objasníme, co je falešná žízeň. Zmiňujeme také, kdy je vhodné pít teplou a kdy studenou vodu, a jak se vyrovnat s vytrácejícím se reflexem žízně.

Pozornost věnujeme i tomu, co všechno zahrnout do pitného režimu a jak přizpůsobit příjem tekutin při sportovních aktivitách. Naučíte se, jak správně vnímat signály těla. Na závěr probereme, co může znamenat zvýšený pocit žízně a jaké problémy mohou nastat při nadměrném pití vody, včetně homestázy a jejích důsledků.

Časová osa rozhovoru:

0:00 Úvod
3:40 Kolik bychom měli pít vody?
6:00 Jak poznat zavodnění organismu podle moči?
7:30 Jak pít podle skladby jídla?
11:00 Co je to falešná žízeň?
12:30 Kdy pít teplé a kdy studené?
14:00 Vytrácí se reflex - pocit se žízně.
18:00 Co počítat do pitného režimu?
20:30 Pitný režim při sportu.
22:00 Jak vnímat signály těla, které značí dehydrataci?
24:00 Aplikace na dodržování pitného režimu.
24:30 Zvýšený pocit žízně - nepřiměřená hydratace.
26:00 Homestáza - co se stane, když pijeme moc.

Mohlo by vás zajímat:

5 tipů, jak ušetřit na zdravém jídle

Občas se může zdát, že zdravá strava vyjde na mnoho peněz. Není tomu tak. Pokud budete svou lednici doplňovat chytře, v supermarketech nakupovat sezónně a vařit si doma, vyjde vám zdravé a vyvážené jídlo mnohem lépe než fast food. Jak na to? Máme pro vás několik konkrétních tipů.

Jak se připravit na první běžecký závod?

Délka tréninkového období je proměnlivá, každopádně existují pravidla, která lze aplikovat na různé typy závodů, ať už se jedná o krátké běhy nebo maratony.

Sleduj nás: