Jednoduché sušenky z ovesných vloček a mandlové mouky. Bez přidaného cukru, slazeno pouze erythritolem a datlovým sirupem. Lahodná tvarohová vrstva dodá sušenkám osvěžující nádech. Sušenky jsou navíc hotové i s přípravou a plněním (možná i úklidem :)) do hodinky. Vyzkoušejte náš nový recept i vy. A pokud jste kokosoví, doporučujeme od tvarohu přidat navíc ještě kokos.
1. Ovesné vločky nameleme na hrubší mouku a poté smícháme se zbylými sypkými surovinami kromě erythritolu.
2. Vaječný bílek vyšleháme s erythritolem do tuhého sněhu.
3. Žloutky, kefír a datlový sirup vyšleháme do pěny a přilijeme k sypké směsi.
4. Celé důkladně promícháme a nakonec vmícháme i bílkový sníh.
5. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme kolečka.
6. Dáme do předehřáté trouby na 200° a pečeme cca 15-20 minut.
7. Když sušenky vychladnou, začneme je plnit.
8. Jednu sušenku natřeme tvarohem a následně dáme i vrstvu džemu a ořechového másla.
9. Překlopíme druhou sušenkou a takto to opakujeme, dokud nám žádná nezbyde.
10. Necháme ještě alespoň hodinu odležet v lednici a můžeme podávat!
Mohlo by vás zajímat:
Vypadá jako klasická bábovka ale klasická není! Jednoduchá bábovka ve fit verzi bez bílého cukru a mouky s netradiční ingrediencí navíc. Vyzkoušejte náš recept s kozím mlékem, které obsahuje spoustu vitamínů a minerálních látek.
Vyzkoušejte chutnou a zdravou alternativu běžného pečiva. Jjednoduchý ovesno-dýňový chlebíček budete mít hotový během pár minut