K podzimu neodmyslitelně patří dýně a vůně perníkového koření. Dnes pro vás máme recept na vláčný dýňový koláč díky kterému budete podzim přímo milovat. Koláč je v odlehčené fit verzi, můžete si jej tak dopřát i v přísněším režimu. Dýňové pyré, které můžete zakoupit nebo jej jednoduše vyrobit (stačí rozmixovat uvařenou dýni), se postará o to, aby byl koláč krásně vláčný a perníkové koření koláči dodá tu pravou podzimní vůni a chuť.
1. Smícháme mouku společně s kypřicím práškem a perníkovým kořením.
2. Následně přidáme dýňové pyré, mléko, žloutek, vanilku a celé promixujeme.
3. Do hladkého těsta lehce vmícháme vyšlehaný bílek s vanilkovým cukrem.
4. Těsto vlijeme do formy vyložené pečícím papírem.
5. Posypeme nasekanými ořechy.
6. Pečeme v předehřáté troubě na 180° cca 35-45 minut.
NÁŠ TIP: Myslíte, že v oříškách není rozdíl? Že třeba ty od Lucky Alvin chutnají stejně jako ty, které koupíte běžně v obchodě? CHYBA! :) Vyzkoušejte oříšky od Lucky Alvina a už nikdy nebudete chtít jiné. A místo vanilky můžete do těsta použít vanilkový protein (ten se hodí všude :)), nebo vanilkové flavdrops.
Pečení s citronem je vždy skvělou kombinací. Dezert je díky citronu osvěžující, ne tolik hutný, zkrátka se jí úplně sám. Abyste si jej mohli dopřát zcela bez výčitek a zapadl do vaší fit snahy, připravili jsme jej bez cukru a klasické mouky.
Září je pro švestky uplně typické. Poďme si upéct kynutý švestkový koláč.