Můj účet
Přihlášení
Menu

Podzimní koláč se švestkami a tvarohem

Zdravé Dezerty

Ideální recept, který Vám doma navodí podzimní atmosféru. Vůně švestek, máku a skořice Vás dostane! Tento fit recept okouzlí každou Vaší návštěvu. Navíc je z kvalitních surovin, plný bílkovin a vlákniny.

Ingredience:

Ingredience na těsto:

Ingredience na tvarohovou náplň:

  • 1/2 vaničky polotučného tvarohu
  • 1 lžička škrobu nebo vanilkového pudinku
  • med na doslazení podle chuti

Ingredience na makovou náplň:

  • 100 g mletého máku
  • 150 ml mléka
  • 2 lžíce medu
  • skořice

+ čerstvé/mražené švestky

Postup:

  1. Nejprve si v míse smícháme všechny suché ingredience na těsto (ovesnou mouku, protein a prášek do perníku), důkladně promícháme.
  2. Poté do sypké směsi vmícháme všechny zbylé ingredience na těsto a vše důkladně promícháme.
  3. V jiné misce si smícháme ingredience na tvarohovou náplň, dosladíme medem podle chuti.
  4. Poté si připravíme makovou náplň tak, že v kastrůlku povaříme mléko s mákem do zhoustnutí. Poté přidáme med a skořici, stáhneme z plamene a necháme vychladnout.
  5. Připravíme si kulatou koláčovou formu, kterou vymažeme máslem a vysypeme kokosem či strouhankou.
  6. Těsto vlijeme do formy, poté na těsto naneseme tvarohovou náplň a poté makovou. Celý koláč poklademe švestkami.
  7. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 35-45 minut (do zezlátnutí).
  8. Po vychladnutí podáváme.

Country Life Čekankové slazení

Díky tomuto zcela přírodnímu sladidlu ušetříte kalorie a zároveň dodáte pokrmu skvělou sladkou chuť. Tekutá čekanková vláknina je vyrobena z kořene čekanky. Obsahuje velké množství vlákniny a minimum kalorií. Lze ho využít na doslazení nápojů (např. čaj i káva), snídaňových kaší nebo jako alternativa cukru při vaření a pečení. Navíc je zcela bezlepkový.

Mohlo by Vás zajímat:

Dýňové recepty | 5x jinak

Dýně jde ruku v ruce s podzimem, ať už přichází v oranžových, hnědých nebo zlatých barvách, tyto plody jsou ikonou tohoto ročního období! V tomto článku vám představíme 5 nápadů na to, jak využít dýni ve sladkých receptech. Můžete se těšit na klasický lehký dýňový koláč, který díky jeho pyré dodá receptu vláčnost a jemnost, nebo třeba velmi kreativní proteinové dýňové mini bábovky, které jsou skvělé ke kávě či snídaní do chmurného rána. Pojďte se podívat!

Vzorový jídelníček do krabičky 2000 Kcal | 3 jídla denně

Ať už jste vegetariáni nebo se snažíte maso omezovat, vyzkoušejte náš bezmasý jídelníček o kalorické hodnotě 2000 kcal. Ve vegetariánském jídelníčku byste si měli hlídat dostatečný příjem bílkovin. Jedním z bohatých zdrojů kvalitních bílkovin jsou vajíčka a mléčné výrobky. Pokud budete konzumovat rostlinné bílkoviny, doporučujeme je kombinovat s více rostlinnými zdroji bílkovin (např. tofu s rýží a ořechy). Vegetariáni by si měli také ohlídat dostatečný přísun vitamínu B12, který se téměř výhradně vyskytuje v živočišných produktech. Pro naše tělo je velice důležitý, podílí se na tvorbě červených krvinek a zajišťuje správnou funkci nervového systému. Opět ho najdete v mléčných výrobcích a ve vajíčkách.

Sleduj nás i na sociálních sítích: