Ideální recept, který Vám doma navodí podzimní atmosféru. Vůně švestek, máku a skořice Vás dostane! Tento fit recept okouzlí každou Vaší návštěvu. Navíc je z kvalitních surovin, plný bílkovin a vlákniny.
Ingredience na těsto:
Ingredience na tvarohovou náplň:
Ingredience na makovou náplň:
+ čerstvé/mražené švestky
Díky tomuto zcela přírodnímu sladidlu ušetříte kalorie a zároveň dodáte pokrmu skvělou sladkou chuť. Tekutá čekanková vláknina je vyrobena z kořene čekanky. Obsahuje velké množství vlákniny a minimum kalorií. Lze ho využít na doslazení nápojů (např. čaj i káva), snídaňových kaší nebo jako alternativa cukru při vaření a pečení. Navíc je zcela bezlepkový.
Mohlo by Vás zajímat:
Dýně jde ruku v ruce s podzimem, ať už přichází v oranžových, hnědých nebo zlatých barvách, tyto plody jsou ikonou tohoto ročního období! V tomto článku vám představíme 5 nápadů na to, jak využít dýni ve sladkých receptech. Můžete se těšit na klasický lehký dýňový koláč, který díky jeho pyré dodá receptu vláčnost a jemnost, nebo třeba velmi kreativní proteinové dýňové mini bábovky, které jsou skvělé ke kávě či snídaní do chmurného rána. Pojďte se podívat!
Ať už jste vegetariáni nebo se snažíte maso omezovat, vyzkoušejte náš bezmasý jídelníček o kalorické hodnotě 2000 kcal. Ve vegetariánském jídelníčku byste si měli hlídat dostatečný příjem bílkovin. Jedním z bohatých zdrojů kvalitních bílkovin jsou vajíčka a mléčné výrobky. Pokud budete konzumovat rostlinné bílkoviny, doporučujeme je kombinovat s více rostlinnými zdroji bílkovin (např. tofu s rýží a ořechy). Vegetariáni by si měli také ohlídat dostatečný přísun vitamínu B12, který se téměř výhradně vyskytuje v živočišných produktech. Pro naše tělo je velice důležitý, podílí se na tvorbě červených krvinek a zajišťuje správnou funkci nervového systému. Opět ho najdete v mléčných výrobcích a ve vajíčkách.