Můj účet
Přihlášení
Menu

Proteinový banoffee cake ve fitness stylu

Všechny koláče s tvarohem, mascarpone nebo zakysanou smetanou prostě zbožňuju. Nejvíce asi miluji cheesecaky, pečené i nepečené, jelikož se dají připravit na nespočet různých způsobů a každý z nich chutná skvěle. Tento koláč je takovou zdravější a odlehčenější kombinací cheesecaku a banoffee caku. Na korpus jsem použila hlavně směs ořechů a také proteinový prášek, který najdete také v náplni. Díky tomu obsahuje koláč více bílkovin a samozřejmě méně cukrů. Je tudíž skvělou svačinkou (nejen) pro všechny fitness nadšence.

Ingredience

  • Na 1 dortovou formu ø 28 cm
  • Na korpus
  • 30 g lískových ořechů
  • 30 g kešu ořechů
  • 30 g pekanových ořechů (BiGBOY)
  • 30 g ovesných vloček
  • 1 lžíce strouhaného kokosu
  • 50 g kukuřičné polohrubé mouky
  • 70 g hladké mouky
  • 1 odměrka proteinu (příchuť čokoláda)
  • 100 g másla
  • pečicí papír

 

Na náplň

  • 550 g měkkého polotučného tvarohu
  • 1 měkký banán
  • 1 vejce
  • 1,5 odměrky proteinu (příchuť vanilka)
  • 1,5 odměrky proteinu (příchuť skořicový šnek) 
  • - 6 lžic hladké mouky

 

Postup

1. Lískové, kešu a pekanové ořechy, plus vločky dáme do robotu a rozmixujeme do konzistence hrubé mouky. Přidáme strouhaný kokos, kukuřičnou a hladkou mouku, proteinový prášek a rozměklé na kousky nakrájené máslo a vypracujeme pevné hladké těsto.

2. Koláčovou formu vyložíme pečicím papírem a vtěsnáme do ní těsto. Dáme na 30 minut odležet do lednice.

3. Měkký tvaroh prošleháme s vejcem. Pak do směsi vmícháme vidličkou rozmačkaný banán, mouku a proteinové prášky, a ještě krátce prošleháme.

4. Náplň nalijeme na korpus. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 30 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme ještě asi 20 minut.


Sleduj nás i na sociálních sítích: