Lehký čokoládový dort s banánovým krémem, ten musí chutnat prostě každému. Recept Verči je navíc obohacen o bílkoviny, takže potěší každého fitness nadšence.
Batát spolu s bílky rozmixujeme na kaši a potom přidáme ostatní ingredience. Pořádně zamícháme, dosladíme těsto a doředíme vodou. Nakonec přidáme nasekanou hořkou čokoládu…. těsto po promíchání dáme do formy na pečení a pečeme 35 min 180st. Po vychladnutí korpus rozřežeme na dvě části.
Banány rozmačkáme v misce, přidáme ricottu a uvařený puding (v mléce a vodě), přimícháme protein a krém dosladíme. Nakonec uvaříme agar a vmícháme do krému. Na dno formy dáme 1 plát korpusu, nalejeme krém, přikryjeme korpusem. Ten potřeme krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou. Necháme ztuhnut v lednici do druhého dne.
Makra na 1/4 19g b 38g S 11g T
Mohlo by vás zajímat:
Když vypukne sezóna švestek, je přímo povinností upéct nějaký moučník se švestkami. Švestkový koláč s drobenkou nebo švestkový koláč s tvarohem a mákem, to je česká klasika.
Tento moučník je původem z Rakouska, kde o něj uslyšíte jako o Apfelstrudel. U nás mu říkáme štrůdl, štrůdle či jablečný závin. Zkuste ho i ve fitness verzi.