Potřebuješ upéct něco rychlého a něco hrozně dobrého? Tak to musíš vyzkoušet tenhle koláč. Za hodinku máš hotovo i s úklidem. Na koláč je třeba jen pár ingrediencí a ani nezamažeš moc nádobí.
Všechny ingredience spolu smícháme a nalijeme do formy +-18cm. Pečeme 35 minut na 180°. Upečený perník potřeme libovolným džemem, aby želatina nevsákla zcela do koláče.
Náš TIP! Zkuste tento džem od značky HealthCo, obsahují 75% ovocné složky a jsou bez přidaného cukru.
Jahody rozmixujete a smíchate se sladidlem a vrchovatou lžící kukuřičného škrobu. Necháme rychle provařit a trochu vychladnout. Navrstvíme na perník a dáme na cvhíli do brazáku. Čokoládu rozpustíme v mikrovlnce s mlékem a navrstvíme na jahodové želé. Necháme vychladnout v lednici do druhého dne.
Nutriční informace na čtvrtku koláče: 293kcal - 18g B 35g S 9gT
Recept je od Verusfight
Mohlo by Vás zajímat:
Krtkův dort z krabice už zkoušel asi každý, žádné umění. Když opominem cenu krabičky, pořád tu je složení, které není nic extra. Pojďte si vyrobit krtův dort doma. Vyjde vás to mnohem líp cenově i nutričně.
Dny se krátí, listí už opadává a sezóna jablek je tady. Strouhaný koláč s jablky neboli Hraběnčiny řezy jsou jedním z mých oblíbených dezertů. Je na něj potřeba jenom pár surovin a je v něm minumim cukru.