Můj účet
Přihlášení
Menu

Quiche se špenátem a mozzarellou z ovesné mouky

Zdravé Večeře

Pokud nejste milovníci sladkého, pak vás jistě potěší tento recept na křehký slaný koláč. Kombinace špenátu a mozzarelly nemá chybu. Do náplně však můžete přidat ještě třeba sušená rajčata nebo na těsto rozložit plátky šunky. Dejte si koláč třeba k večeři se zeleninovým salátem.

Ingredience na 1 zapékací formu (25 x 15 cm)

Na těsto
  • 100 g másla
  • 1,5 lžičky směsi italských bylinek
  • 190 g celozrnné ovesné mouky 
  • 1 vejce
  • 2 lžíce vody
  • pečicí papír

 

Na náplň
  • 2 vejce
  • 200 g mražených špenátových listů
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 70 ml smetany ke šlehání
  • 125 g mozarelly light

 

Postup
  • Rozpuštěné a vychlazené máslo smícháme s celozrnnou ovesnou moukou a bylinkovým kořením a vypracujeme víceméně drobenkové těsto. Přidáme vejce a vodu a zaděláme pevné tvárné těsto, které vtěsnáme do formy vyložené pečicím papírem. Dáme odpočinout na 30 minut do lednice.
  • Mezitím si připravíme špenátovou náplň. Špenát dáme s asi 50 ml vody do hrnce a necháme na mírném plameni povolit. Pak vmícháme smetanu a necháme pod pokličkou krátce podusit. Poté ochutíme česnekem a osolíme.
  • Na korpus rozetřeme špenátovou směs a navrch rozložíme pokrájenou mozzarellu.
  • Quiche pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 40 až 45 minut.
Sleduj nás i na sociálních sítích: