Můj účet
Přihlášení
Menu

Recept na pravý New York Cheesecake

Zdravé Dezerty

Najít recept na opravdový cheesecake je mezi všemi recepty na internetu oříšek. Přestože tento dezert přišel z Řecka už asi před 4000 lety a dokonce prý existují důkazy, že cheesecake byl podávám sportovcům na prvních olympijských hrách, protože to je slušné zdroj energie, tak Američané si ho slušně přisvojili a i já jsem hledala v amerických kuchařkách „New York Cheesecake“. Promiň Řecko. 

Když jsem cheesecake začala dělat, zjistila jsem, že to není úplně sranda, ale už to mám vyzkoušené, takže vám popíšu všechny vychytávky a postup a vy ho budete mít za chvíli hotový, bez starostí. Trochu jsem ho odlehčila cukr, protože to co tam Američani sypou je neskutečný. Brr.

Suroviny na formu o průměru 19-24 cm

Korpus:
  • 60 g másla
  • 140 g sušenek (použila jsem lotusky)
 
Krém:
  • 300 g cream cheese (Philadelphina)
  • 250 g ricotta
  • 200 g zakysaná smetana
  • 80 g třtinového cukru
  • 3 vanilkové cukry
  • 3 lžíce mouky (použila jsem polohrubou)
  • Citronová kura z celého citronu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 vajíčka + 1 žloutek
     

Postup:

1. Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Mezi tím si nadrtíme sušenky a dáme rozpouštět máslo. Do rozpuštěného másla vysypeme sušenky a dobře promícháme. Směs vmačkáme do formy (na dno dejte pečící papír) a dáme péct na 10 min. 

2. Začneme smícháním sýru, ricotty a zakysané smetany. Přidáme mouku, cukr, citronovou šťávu a citronovou kůru a nakonec vajíčka. Malá rada. Dejte si mixér na co nejmenší otáčky a nemáchejte s ním nahoru a dolu, ať do krému nenaženete moc vzduchu, jinak se vám tak udělají velké bubliny a to se do cheesecaku úplně nehodí. 

3. Vychladlou formu s korpusem vymažeme po bocích máslem a vlijeme do ní směs. Dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 15 minut. Poté stáhneme troubu na 120 stupňů a pečeme další hodinu. (TIP: můžeze dát společně do trouby nádobu s vodou nebo dát formu na něco na plech a podlít jí vodou, cheesecake vám tak 100% nepopraská). Když poté zaklepete vidličkou na formu, hmota se pořád lehce třese jako želé. Vypneme troubu, potevřeme dveře a necháme tam cheesecake ještě tak 30 minut. Střed dortu by se měl pořád trochu třepat, jako pudink. Pokud ho přepečete, bude potom tvrdý a né tak vláčný, jak by měl. 

Dobrou chuť.

Další recepty od Terezy:
 

Krtinky aneb vyrob si zdravý krtkův dort.

Krtkův dort z krabice už zkoušel asi každý, žádné umění. Když opominem cenu krabičky, pořád tu je složení, které není nic extra. Pojďte si vyrobit krtův dort doma. Vyjde vás to mnohem líp cenově i nutričně.

 

Apple Pie. Hraběnčiny řezy ve zdravější verzi

Dny se krátí, listí už opadává a sezóna jablek je tady. Strouhaný koláč s jablky neboli Hraběnčiny  řezy jsou jedním z mých oblíbených dezertů. Je na něj potřeba jenom pár surovin a je v něm minumim cukru.

Sleduj nás i na sociálních sítích: