Můj účet
Přihlášení
Menu

Recept na skořicové šneky s proteinem

Zdravé Dezerty

Určitě každý z nás zná velmi oblíbený dezert a tím jsou skořicové šneky. Pokud si na tomto dezertu rádi pochutnáte, tak Vám doporučujeme se mrknout na náš nový recept. Skořicové šneky jsme doplnili o extra bílkoviny, ubrali jsme přidaný cukr, ale chuť je stále skvělá! Přesvědčte se sami.

Ingredience:

Na těsto:
Na potření plechu:
  • 5 g másla
Na náplň:
Na glazuru:

Postup:

  1. Smícháme si obě mouky, droždí a cukr.
  2. Přidáme kokosový olej, vlažné mléko a Smartfuel protein.
  3. Ze směsi vypracujeme těsto, které dáme na 1 hodinu kynout.
  4. Vykynuté těsto rozpracujeme a rozválíme na tenký plát.
  5. Plát těsta potřeme rozkvedlaným vejce a posypeme směsí cukru a skořice.
  6. Vytvarujeme roládu, kterou rozkrajíme na šneky.
  7. Šneky umístíme do máslem vymazané nádoby a necháme kynout alespoň 1/2 hodiny.
  8. Vykynuté šneky pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů po dobu cca 10-15 minut.
  9. Šneky můžeme volitelně dozdobit glazurou, kterou vytvoříme z 50 g polotučného tvarohu a SmartFuel proteinu.
  10. Dobrou chuť :)

NATIOS Cejlonská skořice mletý prášek

Skořice, jako koření, se používala již ve starém Egyptě. V minulosti byla skořice velmi vzácná a byla považována za vhodný dar pro krále. V dnešní době najdete skořici v každém supermarketu. Je však nutné rozeznávat dva druhy skořice, první je skořice čínská a druhou je skořice ,,pravá '' Cejlonská. Hlavním rozdílem je, že v Cejlonské skořici je nižší obsah sloučeniny kumarinu (toxin), který ve vysokých dávkách může způsobovat řadu nepříjemných vedlejších účinků. Dále je Cejlonská skořice jemnější, sladší a méně hořká. Skořice má také řadu pozitivních benefitů. Může přispívat ke správné hladině cholesterolu a k normálnímu krevnímu tlaku. Dále může být účinná při kontrole hladiny cukru v krvi. V kuchyni jí můžete využít k dochucení pokrmu, při vaření či pečení. 


Mohlo by Vás zajímat:

FIT sladké pečivo | Skořicové bagels​

Máte rádi lahodnou vůni čerstvě upečených skořicových bagels, když vejdete do pekárny? Pak si náš recept víc než zamilujete. Skořicové bagels podle našeho receptu jsou zcela bez přidaného cukru a upečené ze špaldové mouky. Neváhejte a upečte si je s námi!

Petr Havlíček o zdravé večeři: Jaký má večeře vliv na zdraví a váhu?

Výživový specialista Petr Havlíček přichází s cennými radami, jak by měla vypadat zdravá a vyvážená večeře. 

Sleduj nás: