Jidáše se tradičně pečou na Velikonoce na Zelený čtvrtek, podle pověsti by měly tvarem připomínat provaz, kterým se Jidáš oběsil, když zradil Ježíše. V tomto receptu je použita celozrnná špaldová mouka, třtinový cukr a alespoň o trochu menší množství másla než je v klasickém receptu.
Mohlo by vás zajímat:
Nemáte po ránu chuť na vydatnou snídani nebo se vám jen nechce snídaně vytvářet? Neexistuje nic jednoduššího než hodit do mixéru 4 ingredience, rozmixovat a snídaňové smoothie je na světě. Pokud navíc přidáte zdroj sacharidů, tuků i bíkovin máte plnohodnotné "jídlo".
Fit karobové brownies s arašídy
Spojení banánu, čokoládové příchutě a arašídového másla zkrátka nemůže dopadnout špatně. Místo klasického kakaa jsme tentokrát zvolili karob a povedlo se, jemné a vláčné proteinové brownies chutnají skvěle.
Krtkův dort z krabice už zkoušel asi každý, žádné umění. Když opominem cenu krabičky, pořád tu je složení, které není nic extra. Pojďte si vyrobit krtův dort doma. Vyjde vás to mnohem líp cenově i nutričně.
Dny se krátí, listí už opadává a sezóna jablek je tady. Strouhaný koláč s jablky neboli Hraběnčiny řezy jsou jedním z mých oblíbených dezertů. Je na něj potřeba jenom pár surovin a je v něm minumim cukru.
Sleduj nás i na sociálních sítích: